header_wide.gif
Editie: Uitnodiging opening cultureel schooljaar 2012-2013 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Meld je aan voor de opening cultureel schooljaar 2012- 2013

 

Het programma voor de opening van het culturele schooljaar is rond!

Zoals we in de nieuwsbrief voor de vakantie hebben laten weten, willen we donderdag 30 augustus graag, samen met jullie het nieuwe culturele schooljaar starten. We organiseren deze namiddag op ons huisadres Molenstraat 6 (ingang Nieuwe Veste / Bibliotheek Breda). Dan kunnen jullie gelijk onze nieuwe ruimte bezoeken in lokaal 2.15.

 

Het programma ziet er als volgt uit:

15.30 uur             inloop met koffie en thee

16.00 uur             welkom in de concertzaal

16.05 uur             presentatie Beeldcultuur in de praktijk door Frederik Duerinck

16.30 uur             afsluiting plenaire gedeelte

16.45 uur             start van de deelsessies

17.15 uur             borrel

18.00 uur             einde

Na het openingswoord zal Frederik Duerinck (filmmaker en parttime docent Communication and Multimedia Design, Avans Hogeschool) ons een praktisch inkijkje geven in beeldcultuur. Want wat is beeldcultuur nu precies en waarom is het belangrijk?

Van 15.30 tot 18.00 uur is er ook een informatiemark t  waar verschillende culturele instellingen van Breda het nieuwe aanbod presenteren. De gelegenheid voor persoonlijk contact, een kennismaking of een vraag. De informatiemarkt vindt plaats op de omloop en de gang van de 2e etage.

 


De deelsessies

Na het plenaire gedeelte is er de mogelijkheid om een korte presentatie te volgen over actuele onderwerpen van Cultuurwinkel Breda. Hieronder de verschillende sessies.

A. Kunstbalie verzorgt een menupresentatie in woord en beeld van de Grote Ontdekking over Dans (Breda 1) en Beeldend (Breda 2) - door Herman Kuypers.

Locatie: Concertzaal

 


B.  De Wijkbekijker, De Verrassing van De Ontdekking voor groep 4, door Iris Stolk en Marja Reniers (beide Nieuwe Veste)

De Wijkbekijker laat leerlingen bewust kijken naar hun eigen wijk. Wat is er te zien en hoe hebben kunstenaars, architecten dit alles vormgegeven? Bij de Wijkbekijker is een digitaal lespakket voor de leerkracht ontwikkeld. Iris en Marja vertellen hoe het project werkt en gebruikt kan worden.

Locatie: Lokaal B9

 


C. Een introductie van het jeugdproject van het internationale project VIVID, door Anne-Rienke Hendrikse (Gemeente Breda) en Wendy Goossens (Cultuurwinkel Breda)

VIVID (Value Increase by Visual Design) is een grensoverschrijdend netwerk waarin negen toonaangevende partijen op het gebied van beeldcultuur de krachten bundelen om de sector een economische impuls te geven. Cultuurwinkel Breda is hierbij betrokken om een jeugdproject te realiseren.

Na de presentatie een praktijkvoorbeeld: de SONAS, een interactieve installatie gemaakt door Communication and Multimedia Design, Avans Hogeschool Breda in opdracht van Cinekid.

Locatie: Lokaal 2.13 en omloop.

 


D.  De leerlijn Erfgoed voor Primair en Voortgezet Onderwijs door Peter Melissen (De Nassau), Koen Ballemans (KBS de Zandberg), Boudewijn van de Calseijde (KMA) en Lara van Alphen (Cultuurwinkel Breda).

Vorig schooljaar heeft de stuurgroep Erfgoed het Bredase verhaal gevat in de doorgaande leerlijn Erfgoed. Leden van de stuurgroep presenteren het plan en nodigen het veld uit om deel te nemen. Ook de geheimen van de Regentenkamer worden onthuld!

Locatie: De Regentenkamer


E.  CQ in de praktijk, een cursus voor leerkrachten PO door Erica van de Kerkhof (PABO Avans Hogeschool Breda)

CQ staat voor Creatief Quotiënt, een cursus die vooral voor je persoonlijk handelen nieuwe ervaringen biedt. Je creatieve vermogen kun je ontwikkelen zonder creatief te zijn! Onderwijs is constant in beweging, creativiteitsontwikkeling is een belangrijke verandering die ook voor jezelf veel kan bieden.

Locatie: Theaterzaal

Na de deelsessie is er een drankje en een hapje aan de bar in de foyer op de 2e verdieping.


Wil je er bij zijn?

Meld je dan snel aan via peter@cultuurwinkelbreda.nl

Vermeld je naam, school of organisatie

En welke sessie (A B C D E) je wilt bijwonen, ook graag een tweede keuze.

 

Tot 30 augustus!

 

Cultuurwinkel Breda

 

 


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer