header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief juli 2012 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Bijna zomervakantie!

De zomervakantie staat voor de deur. Voor velen van ons een tijd om de batterij weer op te laden, terug te kijken op het afgelopen culturele schooljaar (kijk op de link voor het jaarverlsag 2011) én plannen te maken voor het komende jaar.

Wij willen jullie vanuit Cultuurwinkel Breda allemaal hartelijk danken voor alle inzet en wensen jullie een welverdiende vakantie!


Lees verder

Scholingstrajecten ICC, CQ en CCO

Volgend schooljaar staan er weer een aantal scholingsmomenten op de agenda.  Voor de cursus ICC zijn de data al vastgelegd. Je kunt je ook inschrijven voor de cursus CQ. (Creatief Quotiënt). Deze zal plaatsvinden op vier momenten in januari en maart. De cursus Cultuur Coördinator    Onderbouw voor het VO gaat bij voldoende interesse in november van start. 

Voor beide cursussen is de scholings regeling van Kunstbalie van kracht (ondanks eerdere berichten) Er kan subsidie worden aangevraagd voor alle cursustrajecten voor 75% tot € 500,-.

 


Lees verder

De Ontdekking

Deze is het rooster van De Ontdekking 12/13 aan alle scholen bekend gemaakt via de link http://www.kcegids.nl/breda/ dit is inclusief het busrooster.

Wijzigingen die nu nog komen, zullen – voor zover mogelijk – worden ingevoerd in het digitale rooster, maar kunnen niet meer worden vermeld op de schoolkalenders. In dat geval ontvangen scholen en instellingen bericht om deze wijzigingen zelf op de kalender te noteren.

De kalender komt aan het begin van het schooljaar, maar je kan natuurlijk al zelf je collega's hun rooster sturen vanuit het roostersysteem.


Lees verder

Welkom op de opening van het culturele schooljaar

We heten je alvast van harte welkom op 30 augustus!
Graag openen we het culturele schooljaar samen met jullie.
Vanaf 15.30 uur zijn jullie welkom op Molenstraat 6.

Om 16.00 uur vertellen we over de ontwikkelingen van Cultuurwinkel Breda waarin de komende jaren de leerlijnen centraal staan.
Frederik Duerinck zal ons leren hoe we kunnen kijken: Beeldcultuur in praktijk. Daarna zijn er deelsessies waar je je medio augustus voor in kunt schrijven.


Lees verder

Zonnig aan de slag

Tijdens de zomervakantie hoef je je niet te vervelen! Er is vanalles te doen. Bij de Nieuwe Veste bieden ze een uitgebreid programma. Er is voor elke doelgroep en elke discipline een programma.

Ben je tussen 7 en 12 jaar? Doe dan mee met Buurcultuur 2012!  Elke Vrijdag in een andere wijk creatief aan de slag met een echte kunstenaar of theatermaker in je eigen wijk. Deelname is gratis! klik op de link om te zien waar je moet zijn.

Kinderen hoeven niet meer te wachten tot de herfstvakantie om van Cinekid te genieten want samen met Filmkamp organiseert Cinekid deze zomer een vakantiekamp dat bol staat van film, creativiteit en avontuur.


Lees verder

CKV, daar kun je wat mee!

Volgend schooljaar organiseren we weer het CKV Festival. Op de dinsdagen 23 en 30 oktober zullen er bijna 1000 leerlingen gaan snuffelen bij de verschillende culturele instellingen in Breda. Voor de meeste een eerste kennismaking met het vak CKV.

De cultuurkaart gaat door, dat was al bekend, maar wel in een andere vorm dan voorgaande jaren. Heb je je nog niet goed ingelezen, dan heb je nu nog de kans.


Lees verder

Zomeragenda

- Zomeraanbod Nieuwe Veste juni - september

- Internationale summerschool remix culture A'dam t/m 7 juli

- En plein public - Buurcultuur t/m 10 augustus

- Cinekamp Loon op Zand 15 juli - 5 aug

- Kindermediaweek landelijk t/m 7 sept

 

 

 


... nog meer genieten in de zomer

2 juli t/m 6 juni Brakkenfestival

8 juni festival Bonjour

8 aug-12 aug festival Ginneken


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer