header_wide.gif
Editie: April 2012 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Extra aanbod voor voorjaar 2011/12

Graag jullie aandacht voor extra aanbod, dat dit voorjaar nog te boeken is door Bredase basisscholen!
Voor groep 1 t/m 3 is er een fonkelnieuwe voorstelling van Kleine Knoef. Inschrijven voor deze voorstelling (met speeldata in maart, april en juni) kan tot uiterlijk 30 april. Voor groepen 6 en 7 zijn er van 4 tot 15 juni speciale rondleidingen over het terrein van de KMA. De tocht voert onder deskundige leiding van Boudewijn van de Calseijde langs de belangrijkste historische en culturele plaatsen op het militaire terrein. Aanmelden voor de rondleiding is mogelijk tot 15 mei.


Lees verder

Extra aanbod voor 2012/13

Van 8 mei tot 1 juni is de roosterperiode voor De Ontdekking, maar ook voor het extra aanbod van cultuureducatie in Breda. Cultuurwinkel Breda zorgt er samen met de culturele instellingen voor dat nog meer activiteiten voor schooljaar 2012/2013 digitaal geroosterd kunnen worden. Oriënteer je daarom nu alvast op een greep uit de extra activiteiten die aangeboden worden: 


Lees verder

CKV Festival 2012

Je kunt je school vanaf nu inschrijven voor het CKV Festival 2012. De vier dinsdagen van oktober staan in de optie, te weten: 2, 9, 23 of 30 oktober 2012. We vragen je je eerste en tweede keuze kenbaar te maken via het inschrijfformulier op de website. Helaas zal Bregje Franken het festival dit jaar niet organiseren, maar we zijn blij Wendy Goossens aan ons team toe te kunnen voegen! En.. In 2012 kan het CKV Festival nog betaald worden met de Cultuurkaart!

 


Lees verder

Oproep aan álle fotografen in Breda!

Van 13 september t/m 21 oktober 2012 vindt BREDAPHOTO 2012 plaats. Dit jaar wordt het thema Homo empathicus verbeeld, aan de hand van werk van meer dan 40 fotografen. En ook de jonge fotografen in Breda kunnen hun bijdrage leveren!
Voor de groepen 7 en 8 van basisscholen die deelnemen aan De Grote Ontdekking is een actief traject ontwikkeld rondom foto's in het Breda's Museum. Groepen 5 t/m 8 van andere basisscholen kunnen een kijkwijzer voor het bezoek aan de buitenexpositie bestellen. Ook een rondleiding behoort tot de mogelijkheden. Voor leerlingen van 12-18 jaar is het thema vertaald naar “Ben jij wel zoals ik jou zie?”. Het lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs, dat in samenwerking met docenten is ontwikkeld, komt in april beschikbaar. Dit betekent dat u al ruim vóór het festival deel kunt nemen aan het Jongerenproject.


Lees verder

De Wijkbekijker

Wouke De Wijkbekijker brengt Breda in kaart. Maar niet zonder de hulp van de kinderen in groep 4 van de Bredase basisscholen! De kinderen gaan samen met hun leerkracht op onderzoek in hun wijk. Welke gebouwen, kunstwerken, beelden en teksten vallen op? Hoe hebben kunstenaars, architecten en vormgevers dit gemaakt? Het project De Wijkbekijker startte in februari als pilot in de Haagse Beemden. Nu wordt het als De Verrassing voortgezet op alle andere scholen van De Ontdekking. Tijdens de werkgroepbijeenkomsten van De Ontdekking volgt meer informatie.


Lees verder

Cultuureducatie in actie, mail jullie foto's!

Jolanda van de Korput, ICC-er van basisschool De Liniedoorn stuurde ons laatst prachtige foto's van het project Waarizzutnou? Weer! van De Nieuwe Veste, waarvoor hartelijk dank! Wij verzamelen deze foto's op de fotopagina van Cultuurwinkel Breda. Ook voor video hebben wij een hoekje ingericht op YouTube.

We zouden graag meer van dit soort 'actiefoto's' van cultuureducatie in Breda ontvangen. Heb je nog mooie plaatjes van kinderen en jongeren die de Bredase cultuur ontdekken? Stuur deze per email naar karlijn@cultuurwinkelbreda.nl.


Lees verder

Cultuurwinkel Breda feliciteert...

Breda is weer 10 Interne Cultuur Coördinators rijker! Cultuurwinkel Breda feliciteert Karin, Ton en Angelique, Evelien, Lily, Marieke, Ingrid, Angele, Mariette en Hanneke!
Heb jij ook interesse in de opleiding ICC? Kijk dan op onze website: onder leerkrachten PO of docenten VO kopje Scholing en Studiedagen. 


Lees verder

Cultuurwinkel Breda gaat social

Wij vroegen jullie advies over de inzet van social media. Het resultaat is duidelijk: Facebook blijkt hét platform voor Cultuurwinkel Breda. Daar geven we graag gehoor aan! Vanaf nu zijn alle Bredase activiteiten en ontwikkelingen binnen cultuureducatie ook te volgen via Facebook. En ook Twitter kon niet achterblijven.

Wil jij ook op de hoogte blijven? Like Cultuurwinkel Breda op Facebook. Of volg @cultuurwinkel op Twitter!


Cultuurwinkel Breda los van Gemeente Breda

Per april is Nieuwe Veste de stichting waaronder drie organisaties vallen:

  • Bibliotheek Breda,
  • Centrum voor de Kunsten, én
  • Cultuurwinkel Breda.

Daarmee zijn deze organisaties verzelfstandigd en vallen zij niet meer onder Gemeente Breda. Cultuurwinkel Breda blijft het cultuureducatiebeleid van de Gemeente Breda uitvoeren en krijgt hiervoor gelabeld budget waarover de Raad van Advies van Cultuurwinkel Breda sturing houdt. Achter de schermen gaan we nog efficiënter samenwerken wat cultuureducatie in Breda te goede komt.  


Agenda


Lees verder
 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer