header_wide.gif
Editie: Maart 2012 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Roostering De Ontdekking én extra aanbod 2012/13

Van 8 mei tot 8 juni kunnen scholen De Ontdekking én het extra aanbod roosteren voor volgend schooljaar. Zo plan je je cultuureducatie in een keer compleet een jaar vooruit!

Voor maart kunnen de Bredase culturele organisaties hun Ontdekkings- en extra  aanbod voor 2012/2013 aan Cultuurwinkel Breda kenbaar maken. In de zomervakantie, na de controles is het definitieve rooster zichtbaar via het digitale roostersysteem. Bij de opening van het schooljaar 2012/2013 op 30 augustus krijg je de unieke schoolkalender.


Lees verder

CKV Festival voor leerlingen en docenten!

Inschrijven voor CKV Festival 2012 kan nu! De data zijn bekend: 2, 9, 23 of 30 oktober 2012. We zijn er dit jaar vroeg bij, zodat we nog meer rekening houden met jullie wensen en doelen. Met als resultaat een geslaagde kennismaking met kunst en cultuur in Breda voor jullie leerlingen. Informatie en inschrijvingsformulieren vind je hier.
 
Inschrijven voor het CKV Festival voor docenten op 23 mei kan nog tot 10 maart. Kijk hier voor meer info.


Gelden voor cultuureducatie op PO en VO

Voor het uitvoeren van jullie prachtige plannen is, naast jullie inzet, geld nodig. Heb je al budget voor 2012/2013?

Voor PO is de komende vier jaar het cultuureducatie budget € 10,90 per leerling beschikbaar. Voorwaarden hiervoor zijn nu bekend. Informeer jezelf en je directie hierover via deze link.
Voor VO is er dit jaar nog de Cultuurkaart. Weet je al je budget voor het komende schooljaar? Kijk hier voor de informatie over het voortzetten van de Cultuurkaart.


Cultuurwinkel Breda maakt graag plannen voor het voortzetten van de activiteiten cultuuronderwijs. Wil je meedenken? Kom op 4 april naar het CKV Overleg.


Kom kijken bij Musica door Het Brabants Orkest

Gratis aanschuiven voor leerkrachten op dinsdag 3 april bij concert Musica voor groepen 5 en 6 in het Chassé Theater. Voorafgaand is er een workshop door musici van Het Brabants Orkest. ICC-ers en overige docenten uit het basisonderwijs worden uitgenodigd de voorstelling en workshops bij te wonen, om bekend te raken met dit aanbod voor 2012/2013.

Aanmelding is mogelijk via een berichtje naar Adeline van Campen


Lees verder

Examenonderwerpen VO

Bij het centrale examen voor Kunstvakken 2 (vmbo), Kunst Algemeen en Tehatex (havo/vwo)  staan per jaar verschillende onderwerpen centraal. Cultuurplein beschrijft de nieuwe examenonderwerpen voor 2012. Aan culturele instellingen het advies om met hun aanbod voor de VO bovenbouw aan te sluiten op deze onderwerpen.


Lees verder

Welke sociale media gebruik jij?

De vragenlijst over social media heeft reacties opgeleverd. Een tussenstand: Facebook is jullie favoriete platform. Jullie zouden Cultuurwinkel Breda hier graag gebruik van zien maken voor aankondiging en (beeld)verslagen van cultuureducatieve activiteiten. Zelf zouden jullie een bijdrage willen leveren aan vraag en aanbod van cultuureducatie en aankondiging van studie- en inspiratiedagen.
Heb jij de vragenlijst nog niet beantwoord? Neem dan nu een minuutje de tijd!


Samenwerken met Electron VO?

Electron ontwikkelt 2 educatieve trajecten binnen de pilot van de leerlijn beelcultuur. in het eerste traject staat het creatieve proces rondom de Grafische werkplaats Raaf centraal. In het tweede traject gaat de leerling op onderzoek in de veranderende omgeving van Electron en voert een 'urban intervention' uit.

Electron is op zoek naar docenten die mee willen denken over  deze projecten? Ben of ken jij die docent? Neem dan contact op met karlijn@cultuurwinkelbreda.nl


Lees verder

Agenda


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer