header_wide.gif
Editie: 24 mei 2017 Aangepast programma 24 mei 2017 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

24 mei: 2 werksessies voor kunstvakdocenten en leerkrachten Primair Onderwijs

Door het beperkt aantal aanmeldingen voor de geplande studie/inspiratiemiddag op 24 mei aanstaande, kiezen wij ervoor om het programma iets aan te passen. In plaats van een geheel omlijste middag met een keynote speaker, live muziek, mogelijkheden voor netwerk, brengen wij de middag terug naar 2 workshops:

  1. Ontwerpend en onderzoekend leren bij Muziekonderwijs: in samenhang met de regeling Muziekimpuls;
  2. Visie ontwikkelen op Cultuureducatie vanuit De Cultuur Loper en Culturele Ladekast.

We starten op hetzelfde tijdstip om 13.30 uur met workshop 1. Workshop 2 start 1,5 uur later om 15.00 uur. Om half vijf sluiten we gezamenlijk af.

Door de middag op deze wijze in te richten bieden wij je de mogelijkheid te kiezen voor 1  workshop of te kiezen voor het volgen van beide workshops.

Uiteraard verzorgen wij naast een mooi inhoudelijk programma ook een hapje en drankje.

De complete studie/inspiratiemiddag verplaatsen wij naar de opening van het nieuwe Culturele Schooljaar in september 2017.

Doe je mee? Schrijf je dan snel in via info@cultuurwinkelbreda.nl. Er is nog plaats.Workshop Onderzoekend en ontwerpend leren in muziekonderwijs

We nemen je mee in een co-creatie-proces, ervaar wat dit is!! Vanuit een aantal goodpractises op BS de Klokkebei en bij BS Sinte Maerte delen we mooie ervaringen waarbij co-creatie met de Muziek Impuls (MI) het uitgangspunt is. De workshop wordt gegeven door: 2 culturele aanbieders: Nieuwe Veste en de Stilte (over MI Klokkebei) en de directeur en muziekvakleerkracht van Sinte Maerte over Muziekimpuls op hun school.

Actief en samen onderzoeken en ontwerpen op de vraag: Wat is er nodig om met je eigen school  en culturele aanbieder te komen tot co-creatie?


Lees verder

Workshop Cultuuronderwijs op mijn school. Wat levert dat op?

Wanneer je als school in een subsidietraject stapt, is er nog veel onduidelijk.

Aan de slag met cultuureducatie op school. Wat doen we al op onze school? Zijn we op de hoogte van elkaars kwaliteiten? Waarin hebben we ondersteuning nodig? Wat vinden we als school nu echt belangrijk om de kinderen mee te geven? En hoe zetten we een en ander in beweging? Dat zijn lastige vragen.

Ben je als school bezig met je visie op cultuuronderwijs. denk je na over de plaats in het curriculum. Ervaar dan hoe de instrumenten zoals de Culturele Ladekast en De Cultuur Loper je kunnen helpen. Hoe teams betrokken raken om mee te denken en vooral waar je als school naartoe werkt. Wat geeft jouw school een kind mee na 8 jaar cultuuronderwijs? Ben je dat nog aan het onderzoeken. Kies dan voor deze workshop op 24 mei.


Lees verder

De Ontdekking schooljaar 2017-2018

Onlangs is naar alle contactpersonen voor kunstmenu De Ontdekking per mail (20 april) en per post uitgebreide informatie verstuurd over het aanbod en het rooster voor het volgende schooljaar. Daarbij is ook het aanmeldingsformulier voor intekening op De Ontdekking voor 2017/2018 en 2018/2019 toegevoegd. Inzendtermijn voor dit contract sluit op 17 mei. Het tarief is onveranderd gebleven, namelijk € 7,50 per leerling per schooljaar.


Lees verder

Opening Makersbase

Makersbase is dé plek in Breda waar je je eigen creatie letterlijk vorm kan geven! In samenwerking met FabLab Breda introduceert Stichting Nieuwe Veste dit nieuwe Makersbase concept.  In deze creatieve ruimte achterin de centrale bibliotheek, komen moderne en traditionele technieken samen. Denk hierbij aan 3D-printen, robotica, programmeren, lasersnijden, filmen, animaties maken en vloggen.


Lees verder
 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer