header_wide.gif
Editie: Inspiratie door co creatie Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Inspiratie door co creatie

Beste leerkracht, vakdocent, kunstenaar,

Woensdagmiddag 24 mei ben je welkom op een studie-inspiratiemiddag voor leerkrachten, vakdocenten en  kunstenaars uit het onderwijs en het culturele veld. Een middag waarbij je actief meepraat en meedenkt over vormen van creativiteit en co-creatie en in het basisonderwijs.

Hoe zet je het ontwerpend en onderzoekend leren aan bij jezelf en bij de leerlingen? Hoe zorgen we er samen voor dat cultuuronderwijs deel uitmaakt van het onderwijscurriculum?

Samenwerking leerkrachten en kunstvakdocenten

Vanuit het kunstmenu De Ontdekking werken we natuurlijk al samen. Diverse vakoverstijgende projecten leveren succesvolle resultaten op.  Zowel in het onderwijs als bij culturele instellingen heeft samenwerking, ofwel co-creatie de volgende positieve effecten:

  • kunstenaars en leerkrachten stellen elkaar makkelijker vragen;
  • het reflecteren tijdens en na het ontwerpen neemt in kwaliteit toe;
  • er sprake is van een toenemende bewustwording bij alle betrokkenen;
  • de kwaliteit en het plezier in het onderwijs worden erdoor vergroot.

Daarnaast zijn ‘Creativiteit’, ‘ondernemerschap’ en ‘innovatie’ belangrijke skills voor de toekomst. Deze studiemiddag levert je aanknopingspunten om samen thematisch of vakoverstijgend projecten op te zetten, stimuleert creativiteit en geeft aanzetten tot ontwerpend en onderzoekend leren. 

De middag wordt muzikaal omlijst door Trio Kholem. Zij zingen en spelen liedjes die het hart raken.

Wij zien je graag op woensdag 24 mei om 13.30 uur op de Nieuwe Veste Breda.

Programma

13.00-13.30 uur Inloop

13.30-14.15 uur 

Schets Cultuur met Kwaliteit door Nieuwe Veste: Wendy Goossens
Informeel leren door Stadscurator Stedelijk Museum Breda: Vincent Koreman 

14.30-16.00 uur Workshop naar keuze. Kies minimaal 2 opties die je het meest aanspreken en geef dit door per mail.

  1. Kunst, wetenschap en techniek. Door: Luc Swaab, Tune Techniek; Vanuit de doorlopende leerlijn Wetenschap & Technologie en de W&T Ladekast . Onderzoekend en ontdekkend leren.
  2. Ontwerpend en onderzoekend leren bij Muziekonderwijs. Hoe maak je mooie verbindingen met ander onderwijs? Door: Paul Kerkhofs (St Maerte), Marinka (De Stilte) Lizet van Beek (NV);
  3. Leesbeleving als onderdeel van de leerlijn literatuur. Inzetten van diverse inspiratiebronnen bij het lezen.  Door: Bibliotheek Breda;
  4. Vak integratie naar het voorbeeld van het Stedelijk Museum Breda. Samenwerken met kunstenaars. Samen komen tot presenteren. Welke creatieve werkvormen zet je dan in? Door Stedelijk Museum Breda;
  5. Visie ontwikkelen op Cultuureducatie vanuit Cultuurloper en Culturele Ladekast.  Hoe helpen daarbij instrumenten als de Cultuurloper en de Culturele Ladekast? Wat zijn succesvolle indicatoren en sleutelvragen?  Door: De Stilte, NV, Kunstbalie

16.15-16.45 uur Zaaldiscussie        

16.45-17.30 uur Drankje en hapje

Op 10 mei de Makersdag bij Makersbase en Uitvindfabriek gemist? Geen zorgen: op 24 mei is er tijdens de workshop kans om een en ander (beknopt) in te halen.

 

Meld je aan via:  info@cultuurwinkelbreda.nl 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer