header_wide.gif
Editie: Cultuur met kwaliteit maak je samen Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Cultuur met kwaliteit maak je samen

In deze nieuwsbrief van april 2017 informeren we je graag over de vele mogelijkheden tussen kunst en techniek. Op 10 mei aanstaande kun je tijdens de Makersdag proeven, ruiken en ontdekken in onze Uitvindfabriek en op onze Makersbase. Denk je graag actief mee over creativiteit en de kwaliteit van je cultuuronderwijs kom dan naar de inspiratiemiddag Bouwen met Creativiteit op woensdag 24 mei bij Nieuwe Veste. De inspiratiemiddag is bedoeld voor leerkrachten, directeuren,  ICC-ers, vakdocenten en medewerkers bij Culturele instellingen. Laat je verder inspireren door een geweldig traject op basisschool de Klokkebei waar met dans en muziek mooie resultaten worden geboekt op diverse vermogens bij kinderen. Een totaal beleving waar het gaat om waarnemen, verbeelden, zelf creeren en reflecteren. Onze VO-consulent Diantha de Vries bezocht de conferentie Gamification. Een dag vol speelse werkvormen, bewegend leren, games en gamification. Met als klap op de vuurpeil een  'drone race' georganiseerd op het schoolplein!  Verder lees je over een  kunstproject en expositie in het speciaal voortgezet onderwijs en over de activiteiten bij ons jaarlijkse Jazz Project voor onze leerlingen.

Tot slot. De programmering van ons kunstmenu De Ontdekking is bijna weer rond voor schooljaar 2017-2018.  


Kunstmenu De Ontdekking

De Ontdekking voor schooljaar 2017 - 2018 staat vanaf 15 mei 2017 voor je klaar in ons planningsysteem.Tot.15 juni 2017 heb je de tijd om alles in te roosteren. Je kunt daarbij rekening houden met een spreiding van activiteiten of aanhaken bij thema's op jouw school. Voorafgaande aan deze planning ontvangen de scholen na 15 april 2017 informatie over de intekenprocedure (contract) voor deelname aan de Ontdekking 2017-2018 en 2018-2019. Daarin wordt het aanbod voor Deel 1 (algemeen) en Deel 2 (naar keuze) al bekend gemaakt. Heb je daarbij graag advies of hulp. Laat het ons weten via Peter Korz. peter@cultuurwinkelbreda.nl


Lees verder

Makersdag in Uitvindfabriek 10 mei 2017 PO+VO

Leerkrachten primair onderwijs en docenten Nederlands, techniek en kunstvakken zijn van harte welkom op de Makersdag op woensdagmiddag 10 mei in de Uitvindfabriek. Een mooie kennismaking met de onlangs opgebouwde Makersbase en Uitvindfabriek. Een officiële uitnodiging voor deze dag volgt via de cultuurcoaches en consulenten.

Inschrijven kan nu al  via: r.noel@breda.nl

Mis je deze middag bij Makersbase en Uitvindfabriek. Geen zorgen: op woensdagmiddag 24 mei is er tijdens een van de workshops kans om een en ander (beknopt) in te halen.


Lees verder

Inspiratiemiddag PO 24 mei: Inspiratie door Co-creatie!

Bouw je vanuit jouw school, jouw kunstatelier of cultuurinstelling, graag mee aan cultuureducatie en creativiteit, neem dan actief deel aan de studie-inspiratiemiddag Inspiratie door Co-creatie! op woensdagmiddag 24 mei 2017 vanaf 13.30 uur tot 17.30 uur olv ervaren leerkrachten en vakdocenten. Inschrijven kan nu al: info@cultuurwinkelbreda.nl  Voor de periode februari 2017 tot februari 2020 stelt onze overheid opnieuw middelen beschikbaar om Cultuur met Kwaliteit (CmK) verder uit te bouwen. Vanuit ons stadsplan "Bouwen met creativiteit" zijn scholen en culturele instellingen in Breda aan zet.


Lees verder

De Muziekimpuls op BS de Klokkebei

Lizet van Beek, projectmedewerker Muziekimpuls bij Stichting Nieuwe Veste, deelt met ons haar ervaringen bij BS de Klokkebei. Deze school koos voor een verbinding tussen muziek en dans vanuit een structurele samenwerking  met 3 aanbieders: De Stilte, Holland Opera en Nieuwe Veste. De komende 3 jaar neemt daarin het receptieve vermogen een belangrijke plaats in vanuit de volgende gedachte: Als kind en leerkracht geïnspireerd worden door het meemaken van prachtige producties van professionele gezelschappen, wie wil dat nu niet. Daarvan  krijg je toch zin in zelf dansen, zingen en musiceren. Ben je nieuwsgierig naar haar bevindingen?


Lees verder

Gamification

Op zaterdag 25 maart jl. vond een leuke en leerzame conferentie Gamification plaats voor alle docenten in het onderwijs, georganiseerd door het Koning Willem I College in Tilburg. Een dag vol speelse werkvormen, bewegend leren, games en gamification. Met keynotes en verschillende workshops door o.a. collega's als: Joris van den Biggelaar (V&V), Thomas van Doremalen (MTS)  en door ontwikkelaars van games en gamification experts. Ook werd op 25 maart een 'drone race' georganiseerd op het schoolplein! Diantha de Vries, consulent VO van Nieuwe Veste, was erbij.


Lees verder

VSO expo ‘Onder een dak’.

Na de start van de VO expo vorig jaar dit jaar ook een primeur met de VSO expo. Een speciale expo voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO).

Het Bredero-college, Breda College en het Berkenhof-college verenigen de krachten om samen te laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van beeldende kunst.  Leerlingen van deze scholen werkten samen aan het thema ‘huis’. De expositie zal plaatsvinden bij Nieuwe Veste van 14 april t/m 15 mei. Opening is op 14 april 2017 om 10.00 uur. Komt dat zien!


Lees verder

Jazz project op school

Komende week starten meer dan 1000 leerlingen uit groep 7 en 8 in Breda en omgeving met het “Jazz Project voor basisscholen”. In zes weken tijd maken de kinderen op een ongedwongen en interactieve manier kennis met jazzmuziek en gaan ze deze muziekstijl zelf zingen, spelen en samen beleven.
Uiteindelijk komen alle leerlingen samen in het Chasse Theater waar ze onder begeleiding van een live jazzband al het geleerde in de praktijk gaan brengen. Het Jazz Project wordt op 15 mei afgesloten en vormt daarmee een mooie opwarmer voor het Breda Jazz Festival dat tijdens het Hemelvaart weekend plaatsvindt van 25 t/m 28 mei a.s.


Lees verder

Cultuuragenda april/ mei


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer