header_wide.gif
Editie: TEST nieuwsbrief Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Breda is stad van de beeldcultuur. Dat is prikkelend en het rijke landschap aan creatieve opleidingen en bedrijven is waardevol voor het beroepsperspectief van onze leerlingen.
En
 het is meer: 

Beeldcultuur is een proces waarin individuen of groepen betekenis aan beelden toekennen. De leerlijn beeldcultuur stelt leerlingen in staat op een kritische en actieve manier naar beelden te kijken, beelden te gebruiken en te produceren. Waarbij beeld zowel 2D als 3D, tastbaar als digitaal, modern als oud kan zijn.  Een belangrijke bijdrage aan de veelbesproken 21 century skills.

Wil jij weten hoe je als leerkracht, docent of educatief medewerker een bijdrage kunt leveren aan de visuele geletterdheid van je leerlingen? Schrijf je dan in voor de Vaardigheidstraining Beeldcultuur en laat je inspireren door deze nieuwsbrief.


Lees verder

Opening Cultureel Schooljaar

Donderdag 15 september organiseert Cultuurwinkel Breda de jaarlijkse opening van het Cultureel Schooljaar. Vanaf 16.00u tot 18.00u ben je van harte welkom bij BredaPhoto in Stadsgalerij Breda. 

We nodigen iedereen waarmee we samenwerken zoals leerkrachten uit het primair onderwijs, docenten uit het voortgezet onderwijs en medewerkers van culturele instellingen uit om het programma bij te wonen.

Festival BredaPhoto, dat op 15 september van start gaat, is deze middag onze gastheer.

Wij zien er naar uit om je weer te ontmoeten.


Lees verder

Beeldcultuur in vier festivals

Vier maal op een rij een media-festival op bezoek in Breda, wat een mooie kans voor Bredase scholen!  

We beginnen volgende week met BredaPhoto. Bijna zeven weken staat fotografie centraal in de stad. Dan volgen het Strip Festival en Playgrounds Festival: tweemaal een uniek kijkje in de professionele creatieve keuken. In november verwelkomen we Cinekid met het Medialab Festival in Electron: een interactieve, soms digitale speeltuin. 

Ervaar zelf hoe nieuwe technieken en media de onderwijspraktijk kunnen verrijken. Van inspireren tot creëren in de klas. Aan de slag!


Lees verder

Kijk wijzer!

MOTI en Stichting Nieuwe Veste organiseren donderdag 22 september een talkshow voor het voorgezet onderwijs.

Leerlingen praten met Studio Smack, makers van Paradise in de tentoonstelling Nieuwe Lusten, en Jamal Ouariachi, een bekende Nederlandse schrijver van de publicatie Nieuwe Lusten. Samen nemen ze thema’s uit de schilderijen van Jheronimus Bosch, zoals lust, onder de loep en brengen het naar het hier en nu.


Lees verder

Inspiratie voor leerkrachten: Fablab

Leerkrachten hebben een sleutelpositie in het aanbieden van cultuureducatie. Dit schooljaar verzorgen een aantal aanbieders speciaal aanbod voor leerkrachten. Zo ook FabLab Breda!

Misschien brengt jouw klas dit jaar een bezoek aan het FabLab Breda. Kom vooraf kijken en ervaren wat het FabLab is en hoe de 3D printers en de overige machines werken.
Uiteraard is een bezoek aan het FabLab altijd actief: je gaat meteen zelf aan de slag met de 3D printers en machines. Zodat je zelf ook de mogelijkheden van digitale fabricage kan uitleggen en je leerlingen extra goed voorbereid op jullie bezoek. 

Zie het totale aanbod van Inspiratie voor Leerkrachten:


Lees verder

Razende reporters gezocht!

Razende Reporters zijn kinderverslaggevers uit groep 7. Tijdens de gratis introductiemiddag op woensdag 28 september leren de kinderen meer over theater en hoe ze een recensie moeten schrijven.

Per klas mogen drie tweetallen meedoen. De leerlingen kiezen per tweetal een kindervoorstelling of film waar ze gratis naartoe mogen. Ze krijgen van Chassé een speciaal t-shirt en een perspas, als een echte journalist! De recensie komt in de schoolkrant of nieuwsbrief én op de website van Chassé. 

Ken jij een razende reporter? Neem contact op met Karlijn Gerritsen: educatie@chasse.nl / 076-5303126.


Lees verder

Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-20

Cultuurwinkel Breda is weer uitgenodigd om penvoerder te zijn van de nieuwe regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020. We zijn druk bezig om alle ingrediënten (ervaringen, meningen, plannen, behoeften, wensen, etc.) van cultuur & onderwijs in Breda te verzamelen om tot een gezamenlijke aanvraag te komen.

Gemeente Breda matcht het bedrag dat we bij het Fonds voor Cultuurparticipatie aanvragen, voor 17 oktober aanstaande. De nieuwe regeling heeft extra aandacht voor verdieping en verankering van cultuuronderwijs en richt zich met name op het basisonderwijs.

Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor oproepen voor deelname. In februari 2017 horen we of we de plannen mogen uitvoeren.


Lees verder

Culturele agenda

Het culturele seizoen is weer geopend en dat is te zien aan onze bomvolle agenda! Een selectie:


Lees verder
 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer