header_wide.gif
Editie: Inspiratie voor leerkrachten Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

De leerkrachten hebben een sleutelpositie in het aanbieden van cultuureducatie. In schooljaar 2016-2017 verzorgen een aantal aanbieders speciaal aanbod voor leerkrachten. Een mooi gebaar om leerkrachten, tegen een aantrekkelijke vergoeding of helemaal voor niets, onder te dompelen in mooie en interessante culturele activiteiten. Dit kan zijn: een bezoek aan theater, museum of Fablab, aangevuld met een verdieping in de vorm van een rondleiding of voor/na bespreking.


Poppentheater Muzipo: workshop poppenspel

Wil je als leerkracht kennismaken met het poppentheater? Kom dan naar de inspiratiemiddag in Muzipo! Deze middag geeft je een kijkje achter de schermen en inzicht in de mogelijkheden om poppenspel in de klas toe te passen.

Muzipo verzorgt een lezing en actieve workshop gericht op pop en spel in de klas. Je gaat met tips, tools en inspiratie de deur uit, zodat je op school direct samen met de kinderen aan de slag kunt gaan.

Datum: Wo 30 nov. 2016 (uitverkocht), wo 5 april of op afspraak (2,5 uur incl. pauze)
Prijs: € 17,50 pp (max. groepsgrootte 10 personen)
Aanmelden: info@muzipo.nl


Lees verder

FabLab Breda: Actief aan de slag met digitale fabricage

Dit jaar brengt jullie school misschien een bezoek aan het FabLab Breda tijdens De Ontdekking. Maar wat is een FabLab nou en wat kan je er eigenlijk?

We bieden je de mogelijk om alvast te komen kijken en ervaren wat het FabLab is en hoe de 3D printers en de overige machines werken. Zo ben je extra goed voorbereid voor jullie schoolbezoek! Uiteraard is een bezoek aan het FabLab altijd actief: je gaat meteen zelf aan de slag met de machines zodat je zelf ook de mogelijkheden van digitale fabricage kan uitleggen.

Datum: Nader te bepalen
Prijs: € 20,- pp
Aanmelden: contact@fablabbreda.nl


Lees verder

Philharmonie zuidnederland: keuze uit drie voorstellingen

Philharmonie zuidnederland biedt leerkrachten de keuze uit drie prachtige voorstellingen. Met voor wie wil een extra voorprogramma, met korte presentatie over het orkest en een actieve aanzet voor muziekles in de klas (eenvoudig en praktisch toepasbaar).

  • Een duivelse Paganini, wo 12 oktober 2016 om 20.30 uur (Chassé Theater).  
  • Russische Kerst, do 22 december 2016 om 20.30 uur (Chassé Theater).                   
  • Een spectaculaire Schilderijententoonstelling, do 16 maart 2017 om 20.30 uur (Chassé theater).            

Datum: Wo 12 oktober 2016, do 22 december 2016 en do 16 maart 2017. 
Prijs: € 10,- voor alleen het concert, € 15,- incl. voorprogramma (excl. eten).
Aanmelden: educatie@philharmoniezuidnederland.nl


Lees verder

Wetenschap en Techniek Inspiratiemiddag voor leerkrachten

Wetenschappers onderzoeken, maken fouten, verbeteren en vernieuwen. Mad Science vindt het fantastisch om kinderen te inspirere, en hen de basisprincipes van wetenschap en techniek te leren begrijpen. 

Dankzij onze inspiratiemiddag raken leerkrachten geënthousiasmeerd van wetenschap en techniek en kunnen zich dit domein eigen maken. Mad Science heeft daarnaast ook verschillende tools om de school te helpen bij het stimuleren van ouderbetrokkenheid. Kortom, Mad Science biedt de allerleukste manier om te investeren in de toekomst van kleine wetenschappers!

Datum: Nader te bepalen (duur: 3 uur)
Prijs: € 250,- voor max. 15 leerkrachten
Aanmelden: brabant@mad-science.nl


Lees verder

Picto Me: Inspiratieles

Pictogrammen zijn overal om ons heen. Ze wijzen ons de weg, vertellen ons hoe we iets moeten gebruiken, waarschuwen ons voor gevaar of informeren ons over de plek waar we zijn. Pictogrammen vertellen ons een verhaaltje niet in duizend woorden maar in één beeld. Dat leren de kleuters tijdens het lesprogramma Picto Me. Maar hoe?

Tijdens deze ‘training’ bereiden we samen de les voor. Door samen op pad te gaan en de pictogrammen om ons heen te ontdekken leer je van en met elkaar hoe je het maximale uit de les kunt halen.

Datum: Nader te bepalen
Prijs: € 25,- pp (min. 5 deelnemers)
Aanmelden: info@gdfb.nl


Lees verder

Nieuwe museum van Breda: docentenmiddag en oudermiddag

Ontdek het nieuwe museum van Breda (fusie MOTI en Breda's Museum) en leer over beeld en beeldtaal binnen actuele maatschappelijke vraagstukken, met het oog op verleden, heden en de toekomst. De docentenmiddag bestaat uit een inleiding, uitleg over het programma en een rondleiding van een museumdocent. De oudermiddag bestaat uit een inleiding en een rondleiding van een museumdocent.

Voor leerkrachten en ouders is het interessant en leuk om te zien wat er in het nieuwe museum van Breda allemaal is te beleven. Het gedeelte van de Ontdekking waaraan de leerlingen deel nemen, wordt uitgebreid toegelicht. Een uitgebreide doe-tentoonstelling over beeld en beeldtaal binnen onze massamedia-maatschappij bekeken vanuit jezelf, de omgeving en de samenleving. Ontdek en onderzoek de werking van beeld en beeldtaal en kom naar de docenten- en of oudermiddag in het nieuwe museum van Breda!

Datum: Beide begin juni 2017
Prijs: Gratis
Aanmelden: info@motimuseum.com


Lees verder

Heb je als culturele instelling inspirerend aanbod voor leerkrachten en is het nog niet opgenomen in dit jaaroverzicht? Laat het ons weten via info@cultuurwinkelbreda.nl.

Voor het volledige scholingsaanbod en conferenties en studiedagen, zie de website van Cultuurwinkel Breda. 


Lees verder
 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer