header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief december 2015 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Programma uitgelicht: het Eitje van Breda

Vanaf nu kunnen alle leerkrachten gratis gebruik maken van Het Eitje van Breda. Met dit digitale erfgoedprogramma kan je actief in elke klas aan de slag met Het Bredaas Verhaal.

Het nieuwe lespakket verrijkt Erfgoedweb Junior met 3 lessuggesties per dubbel leerjaar en is, ondanks dat het voor groep 4 in De Ontdekking zit, gratis toegankelijk voor alle leerjaren. Maak hier vooral gebruik van! Je kunt het lespakket uitvoeren op elke gewenst moment in het schooljaar. De kinderen worden aan de hand van filmpjes en animaties meegenomen in de geschiedenis van Breda en werken met creatieve opdrachten actief aan hun culturele vermogens.


Lees verder

Cultuurnacht Het avontuur lonkt...

De Cultuurnacht in Breda is dé ultieme gelegenheid om scholieren kennis te laten maken met allerlei culturele activiteiten in de stad. Voor jongeren hebben we 10 tips uitgelicht en voor de jeugd zijn er speciale kinderactiviteiten.

Om je leerlingen te stimuleren de Cultuurnacht te bezoeken, stelt Cultuurwinkel samen met de organisatie van Cultuurnacht '10 tips voor VO leerlingen' samen. Voor de kerstvakantie vind je ze op onze Facebookpagina en site. En vergeet het speciale kinderprogramma niet, dat tot stand is gekomen met hulp van leerlingen van o.a. De Spoorzoeker.


Lees verder

Wij stellen ons voor aan 't VO

Mogelijk hebben jullie ze al ontmoet, de nieuwe leden van ons VO-team. Diantha de Vries en Rose Noël werken sinds september, samen met Simone Dresens, als consulent Voortgezet Onderwijs bij Cultuurwinkel. 

Rose was voorheen docent CKV/beeldend aan 't Jacob Roelandslyceum te Boxtel en consulent VO bij een collega-instelling van Cultuurwinkel. Diantha heeft haar achtergrond in Bibliotheek Breda en is recent afgestudeerd als mediacoach. Je kunt hun activiteiten volgen op Twitter en Facebook
Simone Dresens zal het aanspreekpunt blijven voor de VO netwerkbijeenkomsten en Maatwerk-aanvragen. Voor alle andere vragen kun je terecht bij Diantha en Rose.


Lees verder

Meer met cultuureducatie in het PO

Wil jij meer met cultuureducatie? Wil je een professionaliseringsslag maken op school en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Of wil je meer muziek in de klas?

Begin 2016 nodigen we ICC-ers en directies uit voor een informatiebijeenkomst waarin we de mogelijkheden uiteenzetten hoe je dat voor elkaar krijgt! Interesse? Laat het ons weten.


Lees verder

Dansend de wereld over!

Van de Klepelsprong uit Frankrijk, De Waaierdans uit China en de flessendans uit Argentinië naar de Hoofse dansen tijdens de Renaissance in Engeland. Zo wordt een vaardigheidstraining Dans ihkv De Ontdekking, een inspirerende reis door de tijd. 

Annette Truijens, teamleider dans van de Nieuwe Veste, bezorgde de deelnemers een aantal inspirerende danssuggesties voor in de klas. Folkore en kinderdans staan centraal, terwijl we leren over andere culturen, het gebruik van ruimte en verschillende muziekstijlen.


Lees verder

Spanjaarsgatconcert

Tijdens het Spanjaardsgat Festival in 2016 wordt het podium tijdelijk militair terrein en het strijdtoneel van een militaire ceremonie. Het Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers (RFGGJ) speelt de voorstelling Geef Acht voor de groepen 5 t/m 8.

In deze concerten, op donderdag 12 en dinsdag 17 mei, wordt periode 3 Van Kanonnen naar Kwatta van het Bredaas Verhaal belicht.Ter voorbereiding is een lesbrief met songteksten beschikbaar en kun je optioneel een rondleiding krijgen bij de KMA. Voor €2,- per leerling ben je bij deze bijzondere schoolvoorstelling aanwezig. Geef je school op met een mail aan cindy@cultuurwinkelbreda.nl, (vermeld je voorkeursdatum, klas(sen) en aantal leerlingen).


Lees verder

Laat je meeslepen door winters Breda!

Breda sluit het jaar in stijl af. Cultuurwinkel selecteert een aantal sfeervolle activiteiten voor in de kerstvakantie.

Het Van Gogh jaar wordt afgerond met interactieve activiteiten op 6 locaties in het stadscentrum, die tesamen het belang bestempelen van Breda als bakermat voor Vincents carriere. Daarnaast leidt het Breda's Museum je in de expositie Soet ghy zyt langs oude schilderijen en prenten waarin de geboorte van Christus centraal staat. Iedereen kent het verhaal wel door de kerststallen onder de kerstboom, maar waarom nemen de herders eigenlijk een lam mee? Loop met een vergrootglas door de expositie en ontdek het antwoord op de vergeten, mysterieuze symboliek van voedsel rondom het Christuskind. Dit en meer leuke uittips op onze website.


Lees verder

Culturele agenda 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer