header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief November 2015 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Werkgroepen = wijkgroepen

In november komen de werkgroepen van De Ontdekking per wijk bijeen. Niet alleen alle ICC-ers en contactpersonen van de scholen zijn welkom, ook alle leerkrachten van groep 4 zijn uitgenodigd.

Tijdens het eerste half uur wordt namelijk het nieuwe project Het Eitje van Breda (deelproject Erfgoed) gepresenteerd. Geef dit door aan je collega’s! De volledige agenda vind je op onze website.
Op dinsdag 10-11 zijn we in Zuidwest (Bs Zandberg), donderdag 12-11 in Noordoost (Liniedoorn), dinsdag 17-11 in Zuidoost (Weilust) en donderdag 19-11 in Noordwest (Burgst), altijd van 16.00 tot 17.15 uur. Als je op een bepaalde datum bent verhinderd, ben je van harte welkom op een andere datum!


Lees verder

Overleg Cultuur & Onderwijs VO

Op woensdag 11 november komen we weer bij elkaar met VO cultuur- en kunstvakdocenten en educatiemedewerkers van culturele instellingen.

We bespreken de laatste ontwikkelingen op nationaal en lokaal niveau, we inspireren elkaar met ervaringen uit de praktijk en bepalen met elkaar de behoeften om de kwaliteit van het cultuuronderwijs te vergroten. Maak je vraag en je aanbod bekend. En laat Simone even weten of je er bij bent, dan stuurt ze je de agenda. We zijn te gast bij Paul Luijks op Mencia de Mendoza, aanvang 16.00u.


Lees verder

Impuls aan muziek op jouw basisschool?

Als ik naar muziek ga dan heb ik kriebels in mijn buik.” Oumaima

Volg je in De Ontdekking muziek en wil je meer? Wil je meer en betere muzieklessen verzorgen voor je leerlingen?Je leerkrachten of muziekdocenten hierbij ondersteunen? En samenwerken met de lokale muziekschool, muziekgezelschappen of het poppodium?
Met de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen scholen investeren in meer en beter muziekonderwijs op de basisschool. Wil je meedoen met deze regeling? Neem vooral contact op met ons zodat we kunnen ondersteunen bij het formuleren van de plannen en samenhang kunnen waarborgen. 


Lees verder

Vervolg vaardigheidstrainingen

De vaardigheidstrainingen, onderdeel van De Ontdekking, krijgen ieder hun vervolg na de start op 30 september. Zo ook de vaardigheidstraining Beeldcultuur. Met het Ontdekkingsprogramma Ik zie ik zie wat jij niet ziet! ga je buiten aan de slag met je mobiele telefoon als camera. Op zoek naar patronen en vormen, om de vondsten daarna aan elkaar te presenteren en uit te werken. 

Zeven enthousiaste leerkrachten ondervonden dit zelf tijdens de 2e vaardigheidstraining Beeldcultuur in de Stadsgalerij (Centrale hangout Cu. Onder leiding van beeldend kunstenaar Marja Reniers van Beeldlokaal ontdekten zij al snel dat dit programma, dat nu voor groep 3 en 4 op het menu staat, ook heel geschikt is voor de bovenbouw.

Lees de inhoud & data van jouw vaardigheidstraining op onze site. 


Lees verder

Meten is weten

De Ontdekking is vernieuwd. Samen met basisscholen en culturele instellingen hebben we een stevigere structuur met herziene inhoud neergezet. Of het zo goed werkt als dat we met elkaar bedacht hebben, is natuurlijk de vraag. 

Die vraag moeten we samen beantwoorden. Daarom krijgen de scholen na elk programma van De Ontdekking de vraag een evaluatie in te vullen. Ook krijgen de cultuurcoördinatoren binnenkort een enquête over de invoering van de Culturele Ladekast. En stellen we het zeer op prijs als jullie je stem laten horen tijdens de werkgroep bijeenkomsten en commissievergaderingen van De Ontdekking.
Wil je daarnaast nog wat kwijt aan ons? Mail, of bel ons gerust. Dank voor het meedenken!


Lees verder

Muziek voor jonge gasten

Educatie is een één van de speerpunten van phiharmonie zuidnederland. Ze tonen dit met trots in de korte film Muziek voor jonge gasten, geheel in teken van de educatieprojecten van het orkest.

Een korte, ludieke en ontroerende film die het belang van muziekeducatie weerspiegelt en je een indruk geeft van de muzikale projecten van het symfonieorkest, voor leerlingen uit het primair- en voortgezet onderwijs in Noord-Brabant.


Lees verder

Techniek & Onderwijs

Woensdag 14 oktober was de eerste netwerkbijeenkomst om wetenschap en techniek een flinke impuls te geven.  Tune techniek organiseerde deze inspirerende dag als kartrekker en netwerkverbinder op het gebied van techniek en onderwijs.

Ruim 45 leerkrachten, directeuren en andere mensen die het Wetenschaps- en Technologie onderwijs binnen het primair onderwijs een warm hart toedragen waren aanwezig bij De ontdekfabriek in Eindhoven.


Lees verder

Kunstbende Trakteert!

Kunstbende bestaat 25 jaar en wie jarig is, trakteert! Samen met Kunstbalie bieden zij VO-scholen een gratis Kunstbende Atelier aan, die deelname aan de Brabantse voorronde tot een echte succeservaring maakt! 

Trakteer je leerlingen begeleiding & inspiratie van een professional in de kunsten. Samen bereiden ze hun performance of kunstwerk voor Kunstbende tot in de puntjes voor. Kunstbalie & Kunstbende Noord-Brabant regelen het budget en jij de leerlingen en de expert (denk aan een bandcoach, regisseur, kunstenaar)! Cultuurwinkel Breda kan adviseren waar nodig. Bovendien biedt Podium Bloos deelnemers van de Kunstbende Ateliers een extra podium op het 39Graden festival (30-31 januari). Laat Kunstbalie voor 30 november a.s. weten wat jouw leerlingen nodig hebben. 


Lees verder

Culturele agenda

De feestmaand is nog niet begonnen en nu al een agenda vol cultuureducatieve cadeautjes!


Lees verder


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer