header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief September 2015 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Opening culturele schooljaar op 30 september

Welkom terug allemaal. Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne vakantie gehad en zijn jullie weer helemaal opgeladen voor een nieuw cultureel schooljaar.

Woensdag 30 september tussen 14:00 (resp. 15.00) en 18:00 uur opent Cultuurwinkel Breda weer graag het culturele schooljaar met jullie. We hebben dit jaar een wat ander programma dan anders. We beginnen met een aparte activiteit voor PO en VO maar sluiten gezamenlijk af in de Stadsgalerij, waar we te gast zijn bij Graphic Design Festival Breda.


Voor PO

Voor leerkrachten PO vindt deze dag de eerste van een reeks van vier vaardigheidstrainingen plaats.

Deze training haakt aan bij de programma’s van deel 2 in de leerlijn van De Ontdekking. Daarmee geeft jouw school de komende jaren een extra impuls aan dans, muziek, beeldende vorming, beeldcultuur, erfgoed, drama of dans.  De locatie van deze training hangt af van de door jouw school gekozen discipline. Vraag je icc-er hiernaar. Hij of zij heeft jullie al aangemeld. We beginnen om 14.00 uur.


Lees verder

Voor VO & culturele instellingen

Ook docenten VO en medewerkers van culturele instellingen nodigen we uit voor een inspirerende middag.

Wij zijn te gast bij Graphic Design Festival Breda en krijgen een rondleiding/workshop bij de expositie Everyda(y)ta. Laat je verassen over hoe creativiteit wordt ingezet om dagelijkse facts & figures inzichtelijk te maken. We starten om 15.00 uur en verzamelen bij de piano op Station Breda.


Gezamenlijke borrel in Stadsgalerij bij GDFB

Tussen 16.00 en 16.30 uur komen we allemaal bij elkaar in de Stadsgalerij waar we met Wethouder Mirjam Haagh proosten op het nieuwe culturele schooljaar en we ons verder laten inspireren door GDFB.

En natuurlijk ook voor een hapje, drankje en de gelegenheid om met elkaar bij te praten. We hopen jullie allemaal te zien. Meld je aan voor 25 september bij Peter Korz


Lees verder

Nieuw schooljaar begint met nieuwe Ontdekking

Er is hard gewerkt aan het hernieuwen van De Ontdekking. Het aanbod is ingepast in de doorlopende leerlijn waarin de kennismaking met de culturele vermogens, de disciplines en de culturele omgeving centraal staan.

Via onderstaande link vind je meer informatie over een aantal praktische zaken zoals de inhoud, het rooster en de poster.


Lees verder

Netwerkbijeenkomsten VO schooljaar 2015-2016

Voor in de agenda: data waarop we graag weer netwerken met docenten VO en educatiemedewerkers van culturele instellingen.

Noteer deze data alvast. Meer informatie volgt t.z.t.
Wo 30 sept. 2015 | Opening Schooljaar| 15.00 - 18.00 uur
Wo 11 nov. 2015 | VO overleg | 16.00 - 17.30 uur
Di 1 maart 2016 | VO overleg | 16.00 - 17.30 uur
Wo 18 mei 2016 | De Ontmoeting | 17.00 - 20.30 uur


Open Monumentendag op 11, 12 en 13 september, doe je mee?

Ontdek Breda tijdens Open Monumentendag Breda! Misschien doet je school wel mee aan de Klassendag, ga je zelf op ontdekkingstocht, of wil je zelf publiek rondleiden?!

Ben je tussen de 7 en 17 jaar? Ben je wel in voor een uitdaging? Wil je publiek rondleiden door een monument? En ben je beschikbaar op zaterdag 12 en/of zondag 13 september 2015 tijdens Open Monumentendag Breda? Geef je dan op bij cindy@cultuurwinkelbreda.nl


Lees verder

Oproep Kunstbalie De Ontdekking 2014/2015

Kunstbalie roept scholen, die mee deden aan de Ontdekking 14/15, op om na te gaan of er nog materiaal aanwezig is van het project MOOOI of DOORDRAAIEN.

Het gaat bijvoorbeeld om verpakkingskokers, achtergronddoeken en handleidingen. Mocht een en ander nog in  jullie bezit zijn: graag inleveren bij de balie van Nieuwe Veste Breda ter attentie van Peter Korz, Cultuurwinkel Breda.


Culturele Agenda

In september is er altijd veel te doen. We zetten graag weer wat suggesties voor je op een rijtje.


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer