header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief mei 2015 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

De Nieuwe Ontdekking: roosterperiode!

Op weg naar de Nieuwe Ontdekking zetten we een aantal zaken op een rij. Vanaf volgend schooljaar verhoudt al het culturele aanbod binnen De Ontdekking zich tot de Culturele Ladekast, de doorlopende leerlijn cultuureducatie. 

De Culturele Ladekast geeft inzicht in de ontwikkelingsopbrengsten voor de leerlingen. Bovendien maken scholen bewust een keuze voor één cultuurdiscipline, in deel 2 van de Ontdekking. Cultuureducatie met Kwaliteit blijft de doelstelling voor het gevarieerde (en grotendeels nieuwe) aanbod binnen De Ontdekking. Lees hier alles wat je moet weten voor de roostering vanaf 18 mei! 


Lees verder

Scholing in 2015/2016

Een Nieuwe Ontdekking heeft niet alleen aanbod voor leerlingen. Het scholingsaanbod voor 2015/2016: 

De Nieuwe Ontdekking vraagt scholen na te denken over wat zij binnenschools aanbieden en wat zij uitbesteden aan de culturele professionals. Dit tesamen vormt een doorlopende leerlijn in cultuureducatie. De ICC-opleiding biedt de nodige kennis en vaardigheden om dit goed vorm te geven binnen jouw school. Schrijf je in voor volgend schooljaar!
Daarnaast worden er binnen iedere discipline (De Ontdekking deel 2) vaardigheidstrainingen verzorgd, die leerkrachten praktische handvatten bieden om in de klas aan de slag te gaan. 


Lees verder

De Ontmoeting (VO)

Op woensdagavond 24 juni organiseren we voor de tweede keer De Ontmoeting. Deze netwerkbijeenkomst is toegankelijk voor ckv-, cultuur, geschiedenis- en kunstvakdocenten van Bredase VO scholen en educatiemedewerkers van culturele instellingen.

We laten ons inspireren door kunst, door elkaar en door een lekker hapje en drankje. Ervaar dat samenwerken tot creatieve hoogtepunten kan leiden! Neem je collega’s mee en meld je voor woensdag 17 juni aan via Simone Dresens


Lees verder

Cultuuronderwijs compleet met De Ontdekking

Cultuuronderwijs is overal in verweven. Of je nu bezig bent met één van de kunstvakken, met erfgoededucatie, met een gesprek over de wereld, over verschillen of n.a.v. een boek of een voorstelling. 

Om een beeld te krijgen van de meeropbrengsten van cultuuronderwijs, is de Culturele Ladekast in te zetten. Hoe geef je deze doorlopende leerlijn cultuureducatie een goede plek in school? We noemen enkele succesfactoren. 


Lees verder

De Nassaudag al gezien?

Heb jij de grote posters al gezien voor De Nassaudag?

Leerlingen van de Kbs de Burchtgaarde en Kbs Laurentius hebben een naamdicht gemaakt en de mooiste zijn nu te bewonderen in de stad. Met de oproep om naar De Nassaudag te komen op 2e Pinksterdag. Daar kan je de originele posters bijvoorbeeld in de Grote Kerk zien hangen, maar er is nog veel meer te doen!


Lees verder

3e internationaal Stiltefestival

Van 17 t/m 24 juni is het in Breda weer feest voor kinderen. Maar liefst 25 gezelschappen uit 11 verschillende landen presenteren in Breda samen 70 voorstellingen!

Naast de openbare voorstellingen geeft het festival ruim baan aan schoolkinderen. Maar wees snel: bijna alle schoolvoorstellingen zijn uitverkocht. Om aan de grote vraag te voldoen zijn er twee voorstellingen bijgeboekt. Neem snel contact op met Jan Baanstra als je interesse hebt om met jouw school één van beide schoolvoorstellingen te bezoeken. 


Lees verder

Tijdspeuren

Theaterwerkplaats Tiuri maakt het onzichtbare talent van mensen met een beperking zichtbaar op het podium. Dat ze hiermee een breed publiek bereiken, blijkt uit deze samenwerkingsprojecten:

KBS De Spoorzoeker, BSO Open-up / Fun Kids, Buurtcomité Belcrum 400 en Theaterwerkplaats Tiuri zijn een bijzondere samenwerking aangegaan in het project Tijdspeuren. Met als resultaat op vrijdag 29 mei diverse unieke voorstellingen in de wijk óver de wijk.
Daarnaast werden er vele 'verlangens' uitgewisseld tijdens de eerste ontmoeting tussen de leerlingen van de dramaklas van Scala (VO) en de spelers van Tiuri. Dit krijgt zéker vervolg in het nieuwe schooljaar! 


Lees verder

Culturele agenda

De culturele agenda is weer gevuld voor het komende schooljaar! Mis je een belangrijk evenement? Laat het ons weten via info@cultuurwinkelbreda.nl


Lees verder


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer