header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief februari 2015 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Ontdek de nieuwe Ontdekking!

Wethouder Haagh geeft op woensdag 11 maart het startsein op basisschool De Liniedoorn voor de hernieuwde Ontdekking. Directies en ICC-ers van de Bredase basisscholen zijn van harte welkom van 13.30-14.30 uur.

We hebben De Ontdekking geoptimaliseerd om de kansen in, en de wensen van het onderwijs te benutten. Vanaf schooljaar 2015/16 is het cultuurmenu gebaseerd op de ontwikkeling van de culturele vermogens van de leerling, het kennismaken met de kunst- en cultuurdisciplines, de culturele instellingen in Breda en de keuze van de school. Naast het cultuurmenu De Ontdekking introduceren we de nieuwe opzet waarmee we de basisscholen willen ondersteunen en stimuleren om cultuuronderwijs te verankeren in hun school naar hun eigen ambitie.

Hoe? Dat vertellen we woensdagmiddag 11 maart!
 


Lees verder

Kunstbalie inspiratiedag VO

Donderdag 5 maart organiseert Kunstbalie in samenwerking met Cultuurwinkel Breda de jaarlijkse ‘Inspiratiedag VO - Kunsteducatie in de 21e eeuw’.

Wat betekenen de termen ‪#onderwijs2032, 21st Century Skills, Cultuureducatie met Kwaliteit en Makers-onderwijs voor het onderwijs bij jou op school en hoe kan jij er als persoon en als kunstvakdocent mee aan de slag? Op de Kunstbalie Inspiratiedag VO onderzoeken we samen de kansen om kunst en cultuur weer stevig op de kaart te zetten!

Dit jaar is Podium Bloos de locatie om je te laten inspireren en kennis en ervaring uit te wisselen. Van Bredase VO-scholen wordt een grote opkomst verwacht. Schrijf je in!it jaar is Podium Bloos de locatie waar docenten uit Noord-Brabant en ver daarbuiten bij elkaar komen om zich te laten inspireren en kennis en ervaring uit te wisselen. Van Bredase VO-scholen wordt op deze dag een grote opkomst verwacht. Schrijf je in!Dit jaar is Podium Bloos de locatie waar docenten uit Noord-Brabant en ver daarbuiten bij elkaar komen om zich te laten inspireren en kennis en ervaring uit te wisselen. Van Bredase VO-scholen wordt op deze dag een grote opkomst verwacht. Schrijf je in!Dit jaar is Podium Bloos de locatie waar docenten uit Noord-Brabant en ver daarbuiten bij elkaar komen om zich te laten inspireren en kennis en ervaring uit te wisselen. Van Bredase VO-scholen wordt op deze dag een grote opkomst verwacht. Schrijf je in! 


Lees verder

Internationale animatiefilms

Kom je ook met de klas naar het HAFF? Chassé Cinema Breda zet haar deuren gratis open om kinderen de wereld van de animatie te laten ontdekken.

HAFF Junior is het animatiefestival met een rijk programma voor het basisonderwijs. Kinderen ontdekken de vele vormen van animatie, vertrouwd maar ook nieuw. Het internationale programma vindt plaats in de week van 18 t/m 22 maart 2015. Vooraf en achteraf kan je er ook mee aan de slag in de klas. Lees verder voor de lesbrief, het programma-overzicht, de animatie-special en het lespakket Avonturen in het Donker. Als je nog meer animatie wilt, speel dan onze serious game over animatie: Anim 2.0.


Lees verder

Carnaval met 123zing!

Feest mee in polonaise met een ouderwetse carnavalskraker! Via de 123ZING-player volg je de speciale zangles en kun je meespelen met Boomwhackers !

Bekijk het hele lespakket, zodat je voor je eigen school of groep een originele carnavalskraker kan samenstellen.
Tip! Vraag het plaatselijke blaasorkest zodat jullie samen kunnen zingen én spelen in de optocht! De partituur voor het orkest is bij het lespakket gevoegd.

Een aantal deelnemers uit het Bredase onderwijs en cultuur behaalden onlangs het landelijke certificaat van 123Zing! Bekijk verder het filmpje dat het Fonds voor Cultuurparticipatie maakte tijdens deze waardevolle deskundigheidsbevordering.


Lees verder

Kunstbende scholenwedstrijd 2015

Op bijzondere cultuurprojecten die leerkrachten in de loop van het schooljaar organiseren, kunnen scholen vaak trots zijn.  Je kunt natuurlijk ook altijd nog wat extra budget hiervoor gebruiken.

Nog meer cultuurverrassingen voor de leerlingen? Kunstbalie en Kunstbende Noord-Brabant hebben de handen ineen geslagen om een podium te bieden voor deze parels van cultuurprojecten. Presenteer je project tijdens de Brabantse Kunstbende Finale en maak kans op extra cultuurbudget voor jouw school.

Naast de Kunstbende Scholenwedstrijd in 2015 is er jaarlijks de Brabantse Kunstbende, dé wedstrijd voor jong creatief talent voor jongeren van 13 t/m 18 jaar oud. Op zondag 12 april vindt de finale plaats in Tilburg. 


Lees verder

3e internationaal Stiltefestival 2015

Kijk en geniet tijdens het dansfestival van 17 t/m 24 juni van kleurrijke voorstellingen met internationale gezelschappen.

De producties kenmerken zich door een rijkdom aan beelden en associaties, een poëtische, humorvolle benadering en ironie. Het festival biedt een unieke kans om toptalenten op het danspodium te bewonderen en te ontmoeten na de voorstelling. Voor slechts € 4,75 per leerling (inclusief educatief materiaal en gratis busvervoer!) bezoek je een voorstelling in Theater de Stilte, het Chassé Theater, Poppentheater Muzipo of elders in de stad. En met 1 euro per leerling extra kan bovendien een verwerkingsles door een vakdocent bijgeboekt worden. Schrijf je (klas) in voor 1 juni!


Lees verder

Bekijk de Wijkbekijker

Er is een filmpje gemaakt van de Wijkbekijker. Het lespakket dat alle kinderen uit Breda in groep 4 aangeboden krijgen als onderdeel van De Ontdekking.

Het is een digitaal lespakket waarmee de leerkracht samen met de kinderen alle aspecten van vormgeving, vanaf ontwerp tot uitvoering en presentatie zelf gaan ervaren. De kinderen gaan op onderzoek in hun eigen wijk. Welke gebouwen, kunstwerken, beelden en teksten vallen op? Hoe hebben kunstenaars, architecten, ontwerpers en vormgevers dit gemaakt, waarom hebben ze iets gemaakt en hoe.


Lees verder

Culturele agenda

Eerst Carnaval(svakantie) en daarna ...  
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer