header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief december 2014 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Cultuurwinkel Breda wenst iedereen heel fijne feestdagen toe!

Velen hebben een heerlijk lange kerstvakantie. Kijk voor tips om in kerstsfeer te komen en andere culturele tips op www.uitpuntbreda.nl.

Wij kijken alvast terug op het afgelopen jaar voor wat betreft het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. En natuurlijk vooruit naar 2015. Kijk je mee?


Lees verder

Collegetour; laatste kans!

We zijn alweer toegekomen aan de laatste colleges van de collegetour Beeldcultuur en Erfgoed!

Als je nog snel bent, kan je vanmiddag nog aanschuiven in MOTI bij alweer het laatste college van de collegetour Beeldcultuur. In januari nemen de archeologen van Team Erfgoed je mee door het archeologisch stadsdepot. Een mooie afsluiting van acht inspiratiemomenten! We blikken even terug op de derde colleges. 


Lees verder

Muziekproject Bavel

Deze dagen nemen De Spindel en Toermalijn uit Bavel deel aan een groot muziekproject. Op deze manier willen we de culturele schoolactiviteiten breder uitzetten in, en delen met iedereen die evrbonden is aan Bavel. 

De groepen 3 en 4 kijken en luisteren naar de muzikale concertvoorstelling 'Het Mysterie van het verdwenen geluid'. De volgende dag komt een instrumentenparade in de klas en kunnen ze aanstaande vrijdagavond met hun familie aanwezig zijn bij een spetterend Kerstconcert in de kerk van Bavel. 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de inzet van de CultuurCoaches. Zij verbinden de scholen en de wijk met elkaar middels cultuur met de kinderen in de hoofdrol.


Lees verder

Cultuureducatie VO in 2015

Afgelopen jaar was het startjaar voor de regeling Maatwerk & Netwerk voor voortgezet onderwijs in Breda. We ontvangen veel mooie projectvoorstellen, dat belooft veel goeds voor het nieuwe jaar! We blikken even vooruit naar wat er komen gaat.

Zo zijn Tessenderlandt, Mencia, OLV en De Nassau al hard op weg om hun ambities voor cultuureducatie vorm te geven. En ook de culturele instellingen bieden weer mooie kansen aan het voortgezet onderwijs. Wil je nog meer? Dan is er Maatwerk! 


Lees verder

Nationale voorleesdagen

Begin 2015 brengt ons de Nationale Voorleesdagen én de Poëzieweek!

Ted van Lieshout neemt de kinderen tijdens de Nationale Voorleesdagen met Boer Boris naar zee. In Bibliotheek Breda speelt de voorstelling ‘Held op sokken’, een ridderverhaal van de schrijfster Bette Westra. 'Met zingen is de liefde begonnen' is het thema van de Poëzieweek. Mooie gelegenheid aan te kondigen dat de Poem Express (misschien al gezien in MOTI?) een vaste plek krijgt in de leerlijn literatuur die we aan het opzetten zijn.


Lees verder

Cultuurwijzer Breda-Oost

De Cultuurwijzer is vanaf nu beschikbaar voor alle kinderen, ouders en scholen in de wijk Breda-Oost! In 2016 zal voor heel Breda per wijk een eigen Cultuurwijzer beschikbaar zijn.

Een Cultuurwijzer is een overzicht van alle cursussen theater, muziek, dans en beeldende vorming en evenementen die in de wijk plaatsvinden, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zo kan elk kind, ouder, leerkracht en docent in de toekomst zien wat er in de wijk te doen is aan kunst en cultuur!
 
Uiteraard hebben we nog niet alles in beeld. Dus als je ook aanbod hebt en je wilt in een Cultuurwijzer komen te staan, laat het ons dan weten!

Lees verder

2015 Vincent van Gogh jaar

In 2015 is het precies 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh (1853-1890) is gestorven. Dit moment wordt aangegrepen om de beroemde Brabantse kunstenaar te eren met een prikkelend programma.

Zo slaan Tessenderlandt en st. Cultuurbehoud Breda de handen opnieuw ineen rond dit thema en zal ook in Breda’s Museum veel aandacht voor Van Gogh zal zijn. Cultuurwinkel biedt scholen graag een overzicht van alle activiteiten rond dit themajaar. Wil jij bijdragen aan het programma rond Vincent van Gogh, laat het ons weten!


Lees verder

Culturele agenda

Een nieuw jaar boordevol cultuureducatie staat voor de deur. De eerste maand gaat goed van start: 


Lees verder


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer