header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief September 2014 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Opening cultureel schooljaar: jij komt toch ook?

Donderdag 18 september organiseert Cultuurwinkel Breda de jaarlijkse opening van het Cultureel Schooljaar voor al onze relaties. Vanaf 16.00u ben je van harte welkom op de prachtige erfgoedlocatie de Faam Fabriek. 

We nodigen leerkrachten uit het primair onderwijs, docenten uit het voortgezet onderwijs en medewerkers van culturele instellingen uit om het programma, gericht op Beeldcultuur, bij te wonen. Meld je snel aan! 


Lees verder

We gaan weer op Ontdekking!

Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is (aldus K. Schippers)! Ook dit schooljaar gaan de Bredase kinderen dit aan den lijve ondervinden tijdens de diverse activiteiten van De Ontdekking. 

Om alles optimaal te laten verlopen, zetten we een aantal zaken omtrent roostering, maatwerk en werkgroep-bijeenkomsten op een rij. Ook lees je hier alle antwoorden op veelgestelde vragen.


Lees verder

Schrijf zelf geschiedenis!

Iets wat vandaag gebeurt, kan morgen al geschiedenis zijn. Alles en iedereen is onderdeel van die geschiedenis. Jouw vakantie-avonturen dus ook!

Erfgoedweb Junior biedt (naast dat het een prachtige geschiedenisbron is) een mooie plek om te reflecteren op de belevenissen van je leerlingen. Ga samen aan de slag en laat ze een verhaal schrijven van hun belevenis. Plaats deze met een tekening, foto of ingescand knipsel (samen met hen) op de website. Als echte geschiedschrijvers! 


Lees verder

Collegetours Erfgoed en Beeldcultuur

Cultuurwinkel Breda organiseert dit schooljaar twee collegetours voor Bredase leerkrachten en docenten (PO en VO) en educatiemedewerkers  van culturele instellingen.

In tweemaal vier colleges worden handvatten geboden om meer verdieping te geven aan beeldcultuur- en/of erfgoedonderwijs.
De programma's en locaties zijn ver rond, dus meld je nu aan voor één of meer -gratis - college(s)!


Lees verder

Nieuwe trainingen ICC en ICQ 2014/15

Is cultuureducatie al verankerd bij jou op school? De cursus Interne Cultuur Coördinator start komend schooljaar op maandag 29 september 2014. De ICC-cursus is dé cursus waarmee je cultuureducatie een plek geeft in de school.

Voor de cursus in 2014 zijn nog plaatsen beschikbaar. Interessant is dat we ook dit jaar een vervolgtraject kunnen aanbieden. Daarin krijgt de school vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit begeleiding bij de implementatie van de plannen die gemaakt zijn tijdens de cursus.

 


Lees verder

Open Monumentendag

Open Monumentendag heeft in 2014 als thema ‘Op Reis’. Door het groeiend aantal bezoekers beslaat het programma voor het eerst twee dagen: zaterdag 13 en zondag 14 september.

In meer dan 30 panden in de binnenstad en in Princenhage zullen diverse activiteiten plaatsvinden. Laat je door een historische bus naar de voormalige Tramremise in Princenhage brengen, van waaruit een Duik in de Tijd kan worden genomen door jong en oud. En dat is nog niet alles ...


Lees verder

Laat jouw Song From the Heart horen!

Op 11 september gaat BredaPhoto 2014 van start, met ontelbaar veel foto's door de hele stad. Nieuwe Veste ontmoet het festival in een knallend na-zomer programma. Kom kijken, maar vooral ook zelf meedoen!

Kom bij Nieuwe Veste de leukste fotostrips bekijken van (amateur)fotografen die meededen aan de wedstrijd van BredaPhoto en BN DeStem. Of laat je eigen ‘Song Fom the Heart’ horen en zien. Op vijf zondagen is het podium in Bibliotheek Breda Centrum voor jou!


Lees verder

Culturele agenda

De inspiratie-agenda voor deze en komende maand is lekker vol! Hieronder enkele hoogtepunten:


Lees verder


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer