header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief zomer 2014 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Culturele zomervakantie

Het is zomer, de scholen gaan even dicht en de leerlingen zijn vrij. Ook Cultuurwinkel Breda sluit de deuren even, van 21 juli t/m 15 augustus. Maar niet voordat we een mooie route uitgestippeld hebben voor culturele zomervakantie!

We geven je een paar highlights uit het Bredase aanbod, een totaaloverzicht vind je op onze agenda. En houd onze Facebook-pagina in de gaten!

Cultuurwinkel Breda wenst je een inspirerende zomervakantie!


Lees verder

Afgelopen weken is door iedereen hard gewerkt om De Ontdekking volgend schooljaar opnieuw, voor de 16e keer(!), tot een succes te maken.

Peter Korz zet momenteel de laatste puntjes op de i en geeft een stand van zaken, over het rooster van schooljaar 2014/15, de planning van het extra aanbod, busroosters, bezorgservice en de opening van het Cultureel Schooljaar.


Lees verder

Opening Cultuur Schooljaar

Donderdag 18 september organiseert Cultuurwinkel Breda de jaarlijkse opening van het Cultureel Schooljaar. Dit jaar op twee locaties en - voor wie wil  - een dagvullend programma rondom Beeldcultuur.

In Podium Bloos staat Beeldcultuur in de schijnwerpers. 's Morgens al tijdens de Final Conference van VIVID, met (inter)nationale lezingen over de inzet van beeldcultuur in het onderwijs en bedrijfsleven. Om 15.00u sluit Cultuurwinkel Breda aan met educatieve showcases en korte workshops over kijkgedrag en beeldlezen.
Vanaf 16.00u verhuizen we naar een erfgoedlocatie in de buurt, met ruimte voor de jaarlijkse aanbiedersmarkt. Daar start om 16.30u het inhoudelijke programma, wat om 17.30 afgesloten wordt een borrel.
Genoeg inspiratie voor 't nieuwe schooljaar; laat Cindy tijdig weten waar en wanneer we je kunnen verwachten.


Lees verder

Collegetours Beeldcultuur en Erfgoed

Cultuurwinkel Breda organiseert komend schooljaar twee collegetours voor leerkrachten, docenten en educatiemedewerkers in het Bredase onderwijs (PO en VO). In tweemaal vier colleges worden handvatten geboden om meer verdieping te geven aan beeldcultuur- en erfgoedonderwijs.

De data en inhoud van de collegetours zijn al bekend, meer info over de bijzondere locaties en sprekers volgt snel. Meld je nu al aan met een mail aan Cindy Beck.


Lees verder

Pilotscholen Cultuureducatie met Kwaliteit

Nutsbasisschool Burgst, De Spoorzoeker, De Liniedoorn, Burchgaarde, Laurentius, Dirk van Veen en nog vele andere scholen verlenen ons tussen 2013 en 2016 hun medewerking om als pilotschool deel te nemen aan een project Cultuureducatie met Kwaliteit.

In de Culturele ladekast zijn alle kunstvakken en erfgoed uitgewerkt in een doorlopende leerlijn. Het is een raamwerk en houvast voor programmamakers en scholen. We bieden je een kijkje achter de schermen, om te zien hoe de leerlijnen vorm krijgen binnen de pilotscholen.


Lees verder

Ontdek de Grote Kerk en Chassé Theater

Vorig jaar is, in samenwerking met de minor cultuureducatie van Pabo Avans, gekeken hoe bestaande programma’s binnen De Ontdekking zich verhouden tot De Culturele Ladekast.

Op basis daarvan kregen vijf programma-aanbieders middelen en begeleiding om hun programma aan te laten sluiten bij de leerlijn voor cultuureducatie. Dit keer laten we zien hoe Ontdek de Grote Kerk en de Chassé Theatertocht voor resp. groepen 5 en 6 nu vormgegeven zijn.


Lees verder

Training Interne Coördinator Cultuureducatie 2014/2015

De cursus intern cultuur coördinator start komend school op. De zogenaamde ICC-cursus is de cursus waarmee je cultuureducatie een plek geeft in de school.

Voor de cursus in oktober is nu nog voldoende ruimte. Interessant is dat we ook dit jaar een vervolgtraject kunnen aanbieden. Daarin krijgt de school begeleiding bij de implementatie van de plannen die gemaakt zijn tijdens de cursus.


Lees verder

Design Pressure Cooker prijs voor Paardentram Experience!

De ‘Paardentram Experience’ is een nieuw educatief erfgoedprogramma, ontwikkeld door Imagination Lab en Stichting Cultuurbehoud Breda. De experience is een installatie die voor het eerst in gebruik wordt genomen tijdens Open Monumentendag 2014.

De paardentram uit het Ginneken vervoerde reizigers uit begin 20e eeuw. Het is een tram vol verhalen, die wachten om verteld te worden! Het miniatuur van Stichting Cultuurbehoud Breda komt via een oude theatertruc tot leven. Passanten van evenementen kunnen instappen en een beleving meemaken om nooit meer te vergeten!


Lees verder


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer