header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief juni 2014 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Tweede pinksterdag Nassaudag!

Het begon allemaal met het huwelijk tussen Johanna van Polanen en Engelbrecht van Nassau in 1403 ... De Nassaus hebben gezorgd dat Breda de stad is die het nu is. En dat mag gevierd worden!

Op onze site lees je een paar highlights uit het rijke programma, die zich uitermate lenen voor een bezoekje van kinderen. Zo wordt de Blyde Incomste van Engelbrecht I van Nassau met Johanna van Polanen nagespeeld door meer dan 100 acteurs en figuranten. Zorg dat je erbij bent maandag!


Lees verder

Meld je nu aan voor de Open Monumenten Klassendag

Vrijdag 12 september 2014 wordt er een speciale Klassendag georganiseerd in aanloop naar Open Monumentendag. Het thema van Open Monumentendag 2014 is 'Op reis'.

Het programma bestaan o.a. uit een bezoek van erfgoedspecialisten in de klas, een rondleiding bij een Breda's monument en een workshop door een kunstenaar met een gezamenlijk kunstwerk als resultaat. 
Let op! Het aantal groepen dat deelneemt aan de Klassendag is zeer beperkt. 
Meld je klas nu aan door een mail te sturen naar cindy@cultuurwinkelbreda.nl


Lees verder

Laatste oproep! Intekenen op De Ontdekking 14/15

Alle basisscholen die volgend jaar De Ontdekking volgen zijn op de hoogte gebracht van het (gedeeltelijk nieuwe) aanbod van de Kleine en Grote Ontdekking en het Extra Aanbod. 

Dit keer éxtra aandacht voor het extra aanbod. En voor scholing!  Intekening op de projecten voor het nieuwe rooster is nog mogelijk tot uiterlijk zondag 15 juni 2014.


Lees verder

De eerste Ontmoeting: een terugblik

Op woensdag 21 mei organiseerde Cultuurwinkel Breda de Ontmoeting, een avond waarop VO docenten en culturele instellingen met elkaar aan tafel gingen.

Scholen en instellingen deelden op informele wijze hun ervaringen en dromen met elkaar. Met een dosis inspiratie, ideeën en vergroot netwerk is iedereen weer huis gegaan. De eerste Ontmoeting zal zeker een vervolg krijgen.


Lees verder

Gebiedsbijeenkomsten Brede scholen

Afgelopen weken hebben directies van basisscholen, kinderopvang en aanbieders op het gebied van educatie - stedelijk en per gebied - elkaar ontmoet in Breda.

Zij zijn geïnformeerd en geïnspireerd over samenwerking in de brede school en het (door)ontwikkelen en uitvoeren van projecten binnen de thema’s natuur & milieu, techniek, gezondheid/voeding, sport & beweging en natuurlijk ... cultuur!


Lees verder

Uit de Culturele Ladekast: MOTI Meetlat

Hoe pas je de Culturele Ladekast toe in het (educatieve) aanbod van een culturele instelling? MOTI ontwikkelde de MOTI Meetlat, een instrument om educatie vanaf de start een volwaardige plek te geven in het culturele aanbod. Die willen we jullie niet onthouden!

Kijk ernaar, speel er mee en laat je inspireren door de MOTI Meetlat, vers van de pers en geheel gebaseerd op de uitgangspunten van de Culturele Ladekast.

 


Lees verder

Hidden Garden app vanaf 28 juni beschikbaar

Vanaf 28 juni kan je met de app Hidden Garden wandelen door augmented reality omgevingen in het Chassé Park.

De augmented reality omgevingen zijn gecreeërd door verschillende internationale teams die deelnemen aan Hack the Park tijdens de Visual Design Week XS 24 t/m 27 juni in StadsGalerij.
 


Lees verder

Culturele agenda schooljaar 2014/15

Nog één keer knipperen en dan staat het nieuwe schooljaar alweer voor de deur. Om het roosteren te vergemakkelijken, hebben we alvast vooruit gekeken naar de culturele agenda van volgend schooljaar. 

Het belooft weer een bruisend jaar te worden, met romantiek in BredaPhoto en waanzin in de Boekenweek. Bekijk de agenda van Cultuurwinkel Breda voor het complete overzicht van 2014/15. 


Lees verder


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer