header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief meivakantie 2014 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Alle hens aan dek: roosterperiode!

De voorbereidingen voor De Ontdekking voor schooljaar 14/15 zijn in volle gang. Tijdens de roosterperiode van maandag 19 mei t/m zondag 15 juni kan door ICC-ers en overige leerkrachten worden ingetekend op een divers aanbod én een aantal cursussen die Cultuurwinkel Breda in samenwerking met de culturele instellingen van (mn) Breda aanbiedt.

Met de culturele instellingen zijn inmiddels afspraken gemaakt; zij zorgen dat het aanbod eind april actueel op onze website staat. Bij de programma's zie je dat we de culturele vermogens nu beschrijven.
Nieuw is dat je je kan inschrijven voor een programmatische leerlijn erfgoed en beeldcultuur en er is nog meer Extra Aanbod. Wie alvast een kijkje wil nemen in het complete aanbod van De Ontdekking en het Extra Aanbod, kijkt onder Aanbod en Rooster 14/15.

Deze week wordt alle informatie over intekening op de roosters in de mailbox en op school bezorgd, zodat leerkrachten na de meivakantie goed voorbereid kunnen intekenen. Kijk voor aanvullende informatie bij actueel en vragen over De Ontdekking.


Lees verder

De Ontmoeting voor VO verplaatst naar 21 mei

De Ontmoeting - eerder gepland op woensdag 14 mei - wordt verplaatst naar woensdag 21 mei.

De Ontmoeting is een nieuwe jaarlijkse bijeenkomst waar docenten uit het VO en culturele instellingen uit Breda elkaar informeel kunnen ontmoeten en informeren tijdens een diner. Zo kunnen er bijvoorbeeld plannen worden gemaakt voor de Maatwerk regeling. De avond start om 16.30 uur bij Podium Bloos en is gratis. Binnenkort vind je het gehele programma op onze site.

Wil je erbij zijn? Meld je aan via Wendy Goossens wendy@cultuurwinkelbreda.nl


Lees verder

De Ontdekking onder de loep door Cultuurcoƶrdinatoren

Afgelopen maand hebben de Cultuurcoördinatoren van de Bredase basisscholen zich in werkgroepbijeenkomsten gebogen over cultuureducatie.

Het programma van de Ontdekking werd geëvalueerd, ervaringen werden uitgewisseld en er werd gekeken naar de komende Ontdekkingsperiode die in mei geroosterd gaat worden. Deze bijeenkomsten zijn waardevol om informatie te krijgen van elkaar en af te stemmen. De bijeenkomsten stonden verder in het teken van de Creatiewijzer en het Jeugdcultuurfonds Breda.


Lees verder

Informatiebijeenkomst Taalatelier op de Liniedoorn:

De nieuwe gemeentelijke subsidieregeling Schakelklas 2.0 maakt het voor alle scholen in Breda mogelijk een schakelklas op te zetten, waarin kinderen met een taalachterstand extra taalonderwijs krijgen. Het Taalatelier is een vorm van zo'n schakelklas.

Zo'n 20 leerkrachten waren dinsdag 22 april aanwezig bij de presentatie door Jolanda van der Korput (coördinator Taalatelier en leerkracht van de Liniedoorn) en Iris Stolk (cultuurcoach afd. onderwijs Nieuwe Veste) over het Taalatelier van De Liniedoorn. Jolanda en Iris deelden hun opgedane kennis van afgelopen jaren en hun samenwerking hierin graag met andere scholen, zodat niet iedereen zelf het wiel hoeft uit te vinden.


Lees verder

Kunst, techniek en wetenschap

Cultuurwinkel Breda onderzoekt samen met Tune Techniek de mogelijkheid om een leerlijn kunst, techniek en wetenschap te ontwikkelen. Ons SBO is één van de scholen die techniek en wetenschap een centrale plaats geeft in het onderwijs.
 

Marloes Tak is derdejaar student aan Pabo Avans en vanuit haar minor Cultuureducatie stagiair bij zowel Ons SBO als bij Cultuurwinkel Breda. Zij doet verslag van één van haar techniek lessen bij Ons SBO. De Culturele Ladekast biedt hierbij houvast.


Lees verder

Meivakantie

Eén of twee weken meivakantie? Ze zijn zo volgepland, met de rijke culturele agenda van Breda!
 

We starten natuurlijk met Koningsdag, waar je de oranje massa eventueel van grote hoogte kunt bekijken. Dan pikken we ‘t laatste staartje mee van GDFB 2014 (t/m zondag). Of ga je liever naar de prachtige voorstellingen van Klasse Theater Uitjes, Irene Laros of Muzipo poppentheater? MOTI biedt een uitgebreid programma met Expeditie, Quiz en heuse Art-hoek. En er is nóg meer ....


Lees verder

Een selectie uit de agenda:

14 - 05 Onderwijsmiddag De Stilte (Nieuwe Huizen, Breda)
21 - 05 De Ontmoeting voor docenten VO (datum gewijzigd!)
21 - 05 Tiuri@work: datum gewijzigd! (Breda)
22 - 05 Brabantse erfgoedontmoeting (KMA, Breda)
23 - 05 Peer Gynt met meesterverteller René Groothof (Chassé, Breda)
25 - 05 Open dag Nieuwe Veste
18 - 09 Opening schooljaar en symposium Beeldcultuur (Breda)


Lees verder
 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer