header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief maart 2014 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

HAFF en Cultuurwinkel in Chassé

In de vorige nieuwsbrief kondigden we het HAFF animatieprogramma voor kinderen en jongeren al aan, dat maandag 10 t/m woensdag 12 maart plaatsvindt in Chassé. Op dinsdag 11 maart richt het programma zich speciaal op leerkrachten en docenten. Kom je ook?
Cultuurwinkel Breda presenteert die dag verschillende projecten binnen de leerlijn Beeldcultuur, zoals de nieuwe VIVID game Anim 2.0, de Kijkwijzer en de vier concept-programma's die studenten van AVANS Hogeschool ontwikkelden. De studenten gaan graag in gesprek met  instellingen die programma-eigenaar zouden willen worden. Benieuwd naar inhoud van de projecten?


Lees verder

Terugblik VO-bijeenkomst Het Bredaas Verhaal

CKV docenten namen hun collegae mee naar de eerste VO-netwerkbijeenkomst Erfgoed in het Kasteel van Breda (KMA).
Op 26 februari presenteerde Cultuurwinkel Breda in een passende omgeving de leerlijn Erfgoed, Het Bredaas Verhaal en de website erfgoed.breda.nl aan het voortgezet onderwijs en het culturele veld van Breda. Een korte impressie van de presentaties door de ‘schatbewaarders’ van erfgoed van Breda en Brabant.


Lees verder

Symposium Pabo Avans: LeerKRACHT in de 21e eeuw

Op woensdag 26 maart vindt het 7e pabo-symposium 'LeerKRACHT in de 21e eeuw' plaats.  Die dag zal ook De Creatiewijzer gepresenteerd worden, een spel dat leerkrachten helpt bij het in gang zetten van creatieve processen.

De ‘Creatiewijzer’ is ontwikkeld door Lydia de Jong  en Karen Leenaerts (beiden van Avans Hogeschool) en Cultuurwinkel Breda en vormgegeven door grafisch ontwerper Yurr. Creativiteitsontwikkeling is een belangrijke pijler van 'De Culturele Ladekast', de doorgaande leerlijn cultuureducatie (mede) ontwikkeld door Cultuurwinkel Breda.
De Creatiewijzer is daarna beschikbaar voor allen die meer aan creativiteitsontwikkeling willen doen.


Lees verder

Winnaar Unicef Kinderrechten Film Festival

Het was een drukte van jewelste op de vroege ochtend 18 februari in Pathé Breda. Leerlingen van verschillende Bredase basisscholen kwamen aan bij de première van hun zelfgemaakte films over kinderrechten.
Zoals bij een echte film première zagen de leerlingen eruit als filmsterren, meisjes in glitterjurken en de jongens strak in pak. Jurylid Cindy Beck, medewerker van Cultuurwinkel Breda, doet verslag.


Lees verder

Boekenweek

Van 8 t/m 16 maart is het weer Boekenweek! Het thema voor 2014 is 'ondertussen ergens anders'. Wat is fijner dan wegdromen bij een goed boek? Want, zoals Loesje zegt: 'met je gedachten ergens anders, ben je altijd overal'!
Er zijn diverse activiteiten georganiseerd rondom de Boekenweek. Neem deel aan de filmcursus Boek in Beeld. Of pak zelf de pen en 'Write Now'! Schrijf je eigen geschiedenis, publiceer jouw kort verhaal, essay of gedicht als e-book en/of schrijf jij jezelf naar Marokko!


Lees verder

BEET!

In maart en april bezoeken meer dan 1200 leerlingen uit het basisonderwijs de voorstelling BEET!
In het kader van Dit project wordt in het kader van de Grote Ontdekking aangeboden. Zowel aan de  groepen 5 en 6 als  aan de groepen 3 en 4. Het gaat om hetzelfde verhaal dat het gezelschap Het Houten Huis voor diverse leeftijden in Podium Bloos presenteert, maar zijn er ook verschillen?


Lees verder

Agenda - Tijdens de vakantie ...

Wat is er - naast carnaval natuurlijk - te doen tijdens de vakantie? Cultuurwinkel Breda maakt een selectie uit het culturele aanbod voor kleine en grote(re) mensen:


Agenda - En daarna ...


Lees verder


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer