header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief februari 2014 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Het Bredaas Verhaal nu ontsloten via web en lesbrief!

Zou het niet mooi zijn als alle leerlingen in Breda zich bewust zijn van de historische rijkdom van onze stad?
Met dat doel heeft Cultuurwinkel Breda met gemeente Breda, het onderwijs en erfgoedinstellingen 'Het Bredaas Verhaal', de leerlijn erfgoed, samengesteld. Eind januari lanceerde Cultuurwethouder Selcuk Akinci de bijbehorende website erfgoed.breda.nl/junior voor het primair onderwijs én de Erfgoed Lesbrief, die alle leerlingen vanaf groep 5 binnenkort ontvangen.

Docenten uit het voortgezet onderwijs kunnen gebruik maken van erfgoed.breda.nl.
Erfgoed staat centraal tijdens de VO netwerkbijeenkomst van 26 februari in het Kasteel van Breda. Daar krijgen docenten en de culturele instellingen het Bredaas Verhaal verteld door de schatbewaarders van de stad. Aanmelden kan via een mail aan Peter Korz.


Lees verder

Foomp & Mieke Driessen op 'Ontdekkingstocht'

Ruim 1.500 Bredase leerlingen uit groep 3 en 4 maken dit voorjaar kennis met Foomp (spreek uit: 'foemp');
het kunstproject van de Bredase kunstenaar Mieke Driesen. Samen met Paula van Dijken ontwikkelde Mieke begeleidend lesmateriaal, wat de leerkracht aanwijzingen geeft om met Foomp op Ontdekkingtocht te gaan. Leerlingen leren zo op speelse manier waar te nemen. Een interview met Foomp-bedenkster Mieke Driessen. 


Lees verder

HAFF in Chassé voor leerlingen, leerkrachten en docenten

Op maandag 10 t/m woensdag 12 maart pakt Chassé uit met een animatie programma voor kinderen (8 jaar+), jongeren en docenten met het Holland Animatie Film Festival (HAFF).
Naast verschillende animatie-filmprogramma’s (gratis voor alle leerlingen!) en workshops (gratis voor PO-leerlingen) kun je in de foyer de nieuwe VIVID game L'Anim 2.0 spelen, makers van animatiefilms ontmoeten en zelf dansen in de filmmachine.

Op dinsdag 11 maart zijn alle docenten en leerkrachten welkom. Dan presenteren de studenten van AVANS Hogeschool ook hun concept programma voor de leerlijn Beeldcultuur!
Meer info & aanmelden: educatie@chasse.nl


Lees verder

Bestaand programma op de leest van de Culturele Ladekast geschoeid

Cultuurwinkel Breda bekeek in 2013 vijf bestaande programma’s op hun aansluiting bij de Culturele Ladekast. Op basis daarvan kregen de Grote Kerk, Theaterwerkplaats Tiuri, Chassé Theater, MOTI en het Stadsarchief de middelen en begeleiding om hun programma optimaal aan te laten sluiten bij de leerlijn voor cultuureducatie de Culturele Ladekast. Procesleider Astrid Nooij doet verslag van de (tussen)resultaten.
 


Lees verder

De Ontdekking: film-, theatervoorstellingen en lesmateriaal

De komende maanden bezoeken vele groepen van Bredase basisscholen een voorstelling uit het aanbod van Klassefilm in Chassé Cinema en theatervoorstellingen in Podium Bloos.

Lees hier een aantal aandachtspunten met betrekking tot het rooster en het lesmateriaal, met handvatten om het bezoek te optimaliseren, voor in en buiten de klas.


Lees verder

Cultuurwijzer Haagse Beemden

Voor iedereen in Haagse Beemden die de culturele omgeving in wil zetten: er is een nieuwe Cultuurwijzer! 
De combinatiefunctionarissen van Nieuwe Veste hebben de kaart geactualiseerd en zijn bezig om meer wijken in kaart te brengen. Verschillende wijken moeten nog even geduld hebben, in 2016 is elke wijk ‘cultureel in kaart gebracht’.

Tip: bezoek een andere wijk …!


Lees verder

Agenda


Lees verder
 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer