header_wide.gif
Editie: nieuwsbrief juli 2013 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Bijna zomer!

A.s maandag start voor het Bredase onderwijs de zomervakantie! Ook bij de cultuurwinkel maken we ons op voor de zomer en het nieuwe schooljaar. Van 19 juli t/m 5 augustus zijn we er even tussenuit, om daarna weer fris aan de slag te gaan! Zo starten een aantal scholen na de zomervakantie met de eerste pilots binnen de doorgaande leerlijn Erfgoed of Beeldcultuur en hebben we nieuwe plannen voor het voortgezet onderwijs.

Ook in het team zijn er wat wijzigingen. Wendy Goossens, verantwoordelijk voor oa de webredactie en voortgezet onderwijs is tot eind oktober met zwangerschapsverlof. Haar taken worden waargenomen door Diewert@cultuurwinkelbreda.nl. Het team 'leerlijnen' met Astrid, Diewert en Cindy zullen concreet aan de slag gaan met hun nieuwe taak, doorontwikkeling en praktische toepassingen binnen de verschillende leerlijnen.


Nieuws over de Cultuurkaart en cultuuronderwijs op het VO in Breda

Het voortgezet onderwijs staat weer op de agenda bij minister van OCW Jet Bussemaker! Zij heeft bepaald in haar beleidsbrief Cultuur beweegt om de komende tien jaar de cultuurkaart voor scholieren te financieren, met vijf euro rijksgeld per leerling. Meer informatie geeft CJP.
Ook leuk: CJP en BNN gaan samenwerken zodat je ook op de bank wordt verleid voor kunst en cultuur.

En ook wij hebben nieuwe plannen voor het VO en cultuuronderwijs. Op 25 september oraniseert Cultuurwinkel Breda hiervoor een bijeenkomst voor alle docenten en directies van het voortgezet onderwijs in Breda.


Terugblik bijeenkomst Dans in beeld, Beeld in dans

Donderdag 13 juni  organiseerden we samen met dansgezelschap De Stilte de bijeenkomst ‘Dans in beeld, Beeld in dans. Het werd een interessante middag met prikkelende vragen, discussie en nieuwe inzichten. Op onze site vind je de presentaties van de sprekers en een filmpje van Philippe Lefebvre, een interview met Jack Timmermans over zijn werk genaamd Heureuses Lueurs.

Deze bijeenkomst werd door de Stilte, samen met de Cultuurwinkel Breda georganiseerd ihkv het Internationaal Stilte Festival en de doorlopende leerlijn dans.


Lees verder

Welkom op opening cultureel schooljaar bij Chassé!

Op donderdagmiddag 29 augustus ontmoeten contactpersonen uit onderwijs en cultuur elkaar weer tijdens de jaarlijkse opening van het culturele schooljaar. We zijn dit jaar te gast bij het Chassé Theater van 16.00 tot 18.00 uur. Voor alle relaties van Cultuurwinkel Breda. Directies, docenten, leerkrachten, coördinatoren, ICC-ers uit het primair en het voortgezet onderwijs én het culturele veld worden op bijzondere wijze onthaald in het Chassé Theater en getrakteerd op een informatief programma in de zaal maar ook buiten de zaal. Daar is ruimte om elkaar te spreken en nog meer plannen te maken voor cultuur en onderwijs voor het nieuwe seizoen!


Lees verder

Meld je aan voor de ICC en CQ cursus!

Gun je cultuureducatie een vaste plek binnen de school?
Volg de ICC cursus en geef vorm aan cultuureducatie in leerlijnen! In 9 sessies schrijf je een cultuureducatiebeleidsplan en krijg je grip op cultuuronderwijs bij jou op school. Meer informatie en inschrijven kan hier.

Ook voor de CQ cursus voor creativitietsontwikkeling!


De Ontdekking

Het actuele rooster van De Ontdekking schooljaar 13/14 vind je op onze site bij de ontdekking, kopje actueel en vragen. Er zijn nieuwe ontwikkelingen rondom de distributie en het vervoer. Heb je meer vragen over het rooster? Dan kun je  contact opnemen met Peter Korz peter@cultuurwinkelbreda.nl
(8 juli t/m 2 aug is Peter Korz afwezig ivm vakantie)

En je weet het: op onze site staan nog meer mooie educatieprogramma's...


Lees verder

Nieuwe opzet stage PABO bij Cultuurwinkel Breda

Jaarlijks komen stagiairs van de minor cultuureducatie van de PABO, Avans Hogeschool bij Cultuurwinkel Breda stage lopen. Dit jaar heeft de Culturele Ladekast daarbij centraal gestaan. Zo heeft Dianne van Oeffelen heeft zowel bij basisschool de Liniedoorn stage gelopen als bij ons. Bij beide organisaties heeft zij een scan gemaakt van het cultuuronderwijs volgens de matrix van de doorlopende leerlijn: op school en bij programma van De Ontdekking. Met de uitkomsten van de scan worden plannen en programma herijkt en verbeterd. Een meerwaarde voor alle betrokkenen!
De PABO en Cultuurwinkel zijn positief over de resultaten en hebben besloten om deze nieuwe opzet te continueren. Dank je wel Dianne voor je inzet!


Agenda

28 juni t/m 11 augustus En Plein public wijkfestival Breda, met oa Piepschuim, meemaaktheater en Dansnest

6 en 7 augustus Zomerkunst Nieuwe Veste Breda


Lees verder
 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer