header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief Mei 2013 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Nieuwsbrief Mei 2013Symposium Dans in Beeld & Beeld in Dans op 13 juni, kom je ook?

In juni presenteert Dansgezelschap de Stilte het Internationaal Stiltefestival met dit jaar dans en beeldcultuur in de hoofdrol.
Op 13 juni organiseren De Stilte en Cultuurwinkel Breda het symposium voor leerkrachten, ICCers, dansdocenten en geïnteresseerden. Het symposium met als thema ‘Beeld in dans & Dans in beeld’ gaat over kijken, betekenis geven, interpreteren en oordelen.
Wanneer ben je in staat om betekenis te geven aan beelden en hoe kun je een oordeel geven over beeldende kunst en dans? Benieuwd naar deze middag?


Lees verder

Minister neemt de Culturele Ladekast in ontvangst

Op 22 mei zullen we het eerste exemplaar van de Culturele Ladekast aan Minister van OCW Jet Bussemaker uitreiken. Met de bureaus van Cultuuronderwijs van Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Helmond en Breda is hard gewerkt aan de uitgave waarin de uitgangspunten van de doorlopende leerlijn worden beschreven en alle disciplineleerlijnen met leeswijzers zijn verzameld.
In Breda zijn we al aan het werk met de implementatie van de Culturele Ladekast. Na de eerste cultuureducatieplannen met een doorlopende leerlijn van de kersverse ICCers, zijn we met verschillende scholen en instellingen in gesprek over het implementeren van de leerlijn. Interesse? Mail naar Femke@cultuurwinkelbreda.nl en blijf de nieuwsbrief in de gaten houden!


Lees verder

Beslis mee over cultuureducatie in het voortgezet onderwijs!

Op 5 juni vindt het CKV overleg plaats. Deze keer zijn we te gast bij MOTI.
Op de agenda staat onder andere het beleid van Cultuurwinkel Breda voor het voortgezet onderwijs. Uit de vele gesprekken die we hebben gevoerd, komen de speerpunten ‘maatwerk en netwerk’ naar voren. Op 5 juni zullen we aan jullie voorleggen hoe Cultuurwinkel Breda in de komende jaren cultuureducatie wil versterken in het voortgezet onderwijs in Breda. Beslis mee en meld je aan bij peter@cultuurwinkelbreda.nl.

PS. HEB JE AL PLANNEN GEMAAKT VOOR HET KOMENDE SCHOOLJAAR? KIJK BIJ LEES VERDER


Lees verder

Brede school manifestatie op 22 mei: Samen één taal voor pedagogisch handelen

Breda is nationale Onderwijsstad 2012-2013 en nodigt je uit op 22 mei.
In Breda wordt gewerkt aan brede schoolontwikkeling in een netwerkconcept, waarbij doorgaande leerlijnen en verbinding tussen binnen- en buitenschoolse talentontwikkeling van kinderen centraal staan. De ontwikkelingen van Cultuurwinkel Breda vallen hier naadloos in.
Na een plenair ochtendprogramma zijn er diverse workshops, bijvoorbeeld het Taalatelier, Zangmakers en Mediawijsheid. Kijk hier voor meer informatie.
 


De Ontdekking voor het nieuwe schooljaar

Na de meivakantie staan de roosters open en kunnen deelnemende scholen aan De Ontdekking gaan roosteren tot 2 juni. We wensen jullie veel succes met afstemmen en plannen! Naast het aanbod voor De Ontdekking zijn er weer nieuwe programma’s op onze site te vinden die een goede aanvulling zijn op De Ontdekking. Laat je verleiden!
Op vrijdag middag 21 juni worden de roosters voor schooljaar 2013/2014 definitief vrij gegeven en kan je de informatie daaruit halen voor je team en jezelf.
In de week van 12 augustus (eerste schoolweek 13/14) ontvangen scholen de aangevraagde  kalenders van De Ontdekking met daarop de specifieke roostergegevens voor hun groepen.
Nog vragen? Kijk op FAQ of neem contact op met peter@cultuurwinkelbreda.nl


Lees verder

Agenda mei

5 mei Bevrijdingsfestival 2013 Breda

29 mei kunstbezoek HIP HOP Dynamo Eindhoven

29 augustus Opening culturele schooljaar  in Chasse Theater Breda


Lees verder
 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer