header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief april 2013 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Bereid je voor op het nieuwe Ontdekkingsseizoen!

De contracten voor de komende Ontdekkingsjaren zijn binnen en dat betekent dat we van start gaan met het roosteren voor 2013/2014. Alle culturele aanbieders zetten hun programma op de website zodat scholen zich kunnen laten verleiden om naast het Ontdekkingsaanbod hun schooljaar compleet te maken met nog meer cultuureducatie.
Tijdens de werkgroepvergaderingen in april kunnen alle vragen worden beantwoord.

Net als vorig jaar is meimaand roostermaand voor De Ontdekking. Na de meivakantie gaan de ICCers aan de slag om het aanbod in te roosteren.Kijk voor de planning ook op de site daar informeren we over alles wat je moet weten. En uiteraard zijn we bereikbaar per mail en telefoon. Of kom langs op de woensdagmiddag!


Lees verder

Nieuwe gecertificeerde ICC-ers en CQ-ers

Inzichten verworven, kennis eigen gemaakt en geleerd van elkaar, dat kunnen de nieuwe ICC-ers en CQ-ers nu van zichzelf zeggen! Met deze nieuwe bagage kunnen ze aan de slag om cultuureducatie en creativiteitsontwikkeling een vaste plek te geven op school.
Voor het eerst hebben de ICC-ers de doorlopende leerlijn gebruikt bij het maken van hun cultuureducatiebeleidsplan. Het blijkt een waardevolle verdieping te zijn!
Ben je ook geïnteresseerd in de cursus ICC of CQ?  Neem dan contact op met ons. We organiseren beide cursussen ook weer in het nieuwe schooljaar.
 


Lees verder

Het Internationaal Stiltefestival met een Symposium Dans op 13 juni

In de week van maandag 10 juni organiseert Dansgezelschap de Stilte het Internationaal Stiltefestival. Deze tweede editie van het festival richt zich in eerste instantie op kinderen met als missie de natuurlijke speelse leerdrift te stimuleren door voorstellingen en educatieve activiteiten. Om dit naast de voorstellingen nog beter uit te dragen biedt het festival een randprogramma met een symposium (op donderdag 13 juni), taalontwikkelingsprogramma’s, masterclasses, manifestaties, participatietrajecten en een internationaal bezoekersprogramma. Dus een bomvol programma! Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.


Lees verder

Nieuwe naam voor Brabants en Limburgs orkest!

Vandaag is de nieuwe naam onthuld van het nieuwe orkest dat bestaat uit het samengaan van Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest. De beide orkesten samen heten de philharmonie zuidnederland.

Onder deze naam gaan zij verder met het verzorgen van vele concerten en cultuureducatie programma’s, ook in Breda. Voor de nieuwsgierigen lichten we vast een tipje van de sluier op: de philharmonie zuidnederland heeft orkestprojecten voor zowel groep 5/6 als voor groep 7/8 waarbij Rene Groothof te gast is. Binnenkort vind je deze informatie in ons aanbod.

 


Lees verder

Rondleidingen bij KMA

In april ontvangen alle scholen informatie over de mogelijkheid om rondleidingen te boeken voor groep 6 en 7. De leerlingen krijgen een rondleiding van 90 minuten over het KMA terrein. Alle rondleidingen vinden plaats in de maand juni en zijn op een vast moment te boeken. Meer informatie over de data en tijden vind je bij het aanbod via de link. Deelnemende scholen ontvangen een lesbrief, cd en het definitieve rooster.


Lees verder

Agenda

6 en 7 april  Museumweekend (nationaal)

14 april Peuterfestival Noord-en Zuidpool met o.a. Kikker leest voor (Chassé Breda)

16 april  De Bibliotheek op School, themabijeenkomst van leesmotivatie naar taalprestatie, (Bibliotheek Breda)

 


 


Lees verder
 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer