header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief maart 2013 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

Wissels staan op groen voor 'Cultuureducatie met kwaliteit'

De aanvraag die Cultuurwinkel Breda heeft gedaan bij het Fonds voor Cultuurparticipatie is gehonoreerd!
Dat betekent dat we de doorgaande leerlijn gaan implementeren in het cultuuronderwijs in Breda: bij scholen en culturele instellingen.
Er komt een programma erfgoed en beeldcultuur voor alle dubbele leerjaren. Scholen wordt het mogelijk gemaakt om zelf een keuze te maken in het programma aanbod aanvullend op hun eigen activiteiten op school. Voor de scholen die willen, biedt Cultuurwinkel Breda ondersteuning bij het implementeren van een doorgaande leerlijn op maat. Interesse? Meld je aan.
Meer weten? Lees dan het nieuwsbericht op onze site. 


Lees verder

Vooraankondiging lancering 'De Culturele Ladekast'

Samen met onze collega bureaus voor cultuuronderwijs van de B5 (Breda, Eindhoven, Helmond, Tilburg en Den Bosch) hebben we een Doorgaande Leerlijn Cultuureducatie ontwikkeld met de naam ‘de Culturele Ladekast’. 
Voor acht disciplines zijn leerlijnen ontwikkeld die gebundeld worden. Deze Doorgaande Leerlijn Cultuureducatie wordt gelanceerd op woensdag 22 mei in de Verkadefabriek in Den Bosch. We hopen dan het eerste exemplaar uit te reiken aan minister Jet Bussemaker. Daarnaast geven wij het woord aan diverse inspirerende sprekers uit onderwijs, kunst en wetenschap.
Wil je er bij zijn? Meld je aan!


Lees verder

Nieuwe Veste lanceert de Cultuurwijzer voor de Haagse Beemden

De cultuurcoaches van Nieuwe Veste hebben een Cultuurwijzer gemaakt voor de wijk Haagse Beemden. Een inzichtelijke plattegrond met daarin het gehele cursusaanbod voor culturele activiteiten zoals dans, muziek en knutsellessen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Deze Cultuurwijzer zal door Het Haagse Beemden Nieuws als bijlage onder 12.000 bewoners van de Haagse Beemden verspreid worden.

In de toekomst hopen we dat er voor alle wijken in Breda een compleet overzicht van het naschoolse aanbod wordt gerealiseerd. Niet alleen voor cultuur maar ook op het gebied van andere activiteiten zoals sport, natuur, gezondheid, wijkevenementen etc.


Lees verder

Vrijdag 8 maart voorronde Kunstbende in de Mezz

Aanstormend dj-talent, vernieuwende bands en hartbrekende singer/songwriters nemen het tegen elkaar op tijdens de eerste in een reeks van drie selectierondes van Kunstbende Noord-Brabant.

In de selectieronde strijden deelnemende muzikanten en dj’s voor een plek in de regionale voorronde. Een driekoppige jury bepaalt welke vijf muzikanten en twee dj’s er doorgaan. Oud winnaars zoals Krezip, Room Eleven en Yes-R gingen hen voor! 
Aanmelden kan nog steeds via de Kunstbende.


Lees verder

In memoriam Betty Adank

Op vrijdag 1 maart bereikte ons het trieste bericht dat Betty Adank, oud-voorzitter van De Ontdekking, op 78-jarige leeftijd is overleden. In het eerste programmaboekje van het schooljaar 1999/2000 stond haar naam al vermeld als voorzitter van de werkgroep cultuureducatie van de toenmalige gemeentelijke Dienst Cultuur.Wij zijn Betty Adank veel dank verschuldigd voor haar inzet, deskundigheid en enthousiasme en wensen haar familie en vrienden in deze periode veel steun en sterkte toe.


Lees verder

Agenda

Wo 13 maart Woef side story Chassé Breda

Do 14 maart Dag van de literatuur Rotterdam

Festivals en evenementen

Za 16 t/m zo 24 maart Boekenweek

Wo 20 t/m 24 maart Holland animation Film Festival Utrecht

Vrij 22 maart t/m zo 7 april Tweetakt Multidisciplinair theaterfestival Utrecht


 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer