header_wide.gif
Editie: Nieuwsbrief februari 2013 Bezoek de website

bullit_003.gif
  Cultuurwinkel Breda
  Bezoekadres:
  Molenstraat 6
  4811 GS Breda
  tel: 076 5294341

  Postadres:
  Postbus 1951
  4801 BZ Breda

De Ontdekking 2013/2014 en inloop op de Molenstraat

In februari ontvangen de Bredase basisscholen een uitnodiging voor deelname aan De Ontdekking voor de komende twee schooljaren.  Wanneer de school ingeschreven staat, krijgen de coördinatoren informatie over de planning voor het nieuwe aanbod en het rooster voor 2013/2014.

Na de voorjaarsvakantie houden we op de woensdagmiddagen tot aan de zomervakantie ‘inloop Molenstraat’ om leerkrachten te ondersteunen bij de invulling van hun (rooster)keuze voor De Ontdekking. Een afspraak maken of telefonische en digitale hulp voor De Ontdekking kan uiteraard altijd via peter@cultuurwinkelbreda.nl en 076 – 529 43 41.


Lees verder

De Ontdekking voor de Bredase instellingen

Ook de Bredase instellingen maken zich op voor nieuw seizoen De Ontdekking. Met de aanbieders van het programma van De Ontdekking worden afspraken gemaakt over het cultuureducatie aanbod voor komend schooljaar. Alle tips en tricks die we hebben ontvangen nemen we mee in de gesprekken om er voor te zorgen dat er weer een mooi programma komt dat door de Bredase kinderen ontdekt kan worden.

Ook voor de niet deelnemende instellingen aan De Ontdekking: zorg dat je aanbod actueel op onze site staat!


Lees verder

21 Century Skills bij Kunstbalie

Wil jij op school aan de slag met 21st Century Skills?  Kunstbalie organiseert haar inspiratie dag rondom 21st Century Skills. Aan het programma is de workshop digitaal portfolio toegevoegd. Hierin krijg je inzichten mee van recent onderzoek, een demonstratie van de mogelijkheden van verschillende e-portfolio systemen, concrete praktijkvoorbeelden en handvatten om zelf succesvol aan de slag te gaan.
Dus, wil je op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen binnen cultuureducatie in het VO, kom dan naar deze inspirerende dag en nodig je collegae uit.


Lees verder

De doorgaande leerlijnen van de diverse disciplines zijn klaar!

Cultuurwinkel Breda heeft een model ontwikkeld om een doorgaande leerlijn te maken voor scholen en culturele instellingen. Samen met de collega bureaus voor cultuuronderwijs in Eindhoven, Den Bosch, Tilburg en Helmond zijn deze lijnen uitgewerkt op diverse disciplines: Beeldend, Muziek, Literatuur, Dans, Drama, Erfgoed en Beeldcultuur. Momenteel worden de leerlijnen klaar gemaakt om dit voorjaar gepubliceerd te worden. Dan kan iedereen er mee aan de slag. Cultuurwinkel Breda stimuleert hierin verschillende programma’s. Welke? Dat is afhankelijk van de subsidietoekenning van het Fonds voor Cultuurparticipatie in maart. We houden je op de hoogte!


'Meej tweej zevus kende nie blijve zitte!'

Omdat de organiserende carnavalsstichting BVC in 2013 haar 77-jarig bestaan viert, is het motto: 'Meej tweej zevus kende nie blijve zitte!'.  Reden om een aantal activiteiten uit te lichten:

De tentoonstelling ‘Kielegats Carnaval in Kunst’ in de Grote Kerk. Kunstenaars uit Breda en omgeving exposeren van 20 januari t/m 3 februari 2013 hun werken waarin carnaval de hoofdrol speelt.

Een groot Kielegats Scholenproject. De lessen van het project zijn ontworpen door professionals uit het basisonderwijs. De kinderen leren over carnaval in het algemeen en over het Kielegats carnaval, Het bijzondere van dit carnavalsproject is dat de eigen identiteit en carnavalstradities van de eigen wijk behouden blijven. 


Lees verder

Agenda

Nog meer carnaval:

Vrij 8 februari lose control voor leerlingen 12 t/m 15 jaar in de Mezz.

Zo 10 februari kindercarnaval in de Mezz.

Of juist geen carnaval:

t/m 17 februari expo@IDFX  Noorse beeldend kunstenaar May Snevoll von Krogh.

Tot eind februari Nijntje de film in Pathé.

20 maart overleg VO Cultuur en Onderwijs bij MOTI


Lees verder
 
© Cultuurwinkel Breda      Verwijder mij van de mailinglijst
send with 100hertz Email Marketer