Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
06 06 2017
Robotica bij Nederland Leest Junior
De campagne Nederland Leest ook een junior-editie waarbij kinderen willen meepraten over thema’s van de toekomst. Dit jaar is voor een thema gekozen dat zeker met de toekomst samenhangt, namelijk robotica. Het boek dat in de junior-editie centraal staat is: Cyberboy van schrijfster Tanja de Jonge. Een spannend boek voor bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs. Ga je graag met je groep aan de slag, meld je dan aan voor een pakket van 32 boeken en affiches. De kosten per pakket zijn €18,- excl. BTW. Voor scholen met een BibliotheekopSchool zijn de paketten voor groepen 8 gratis.
Heb je interesse: geef dit dan door aan de bibliotheek voor het PO:. a.segeren@nieuweveste.nl en voor het VO d.de.vries@nieuweveste.nl. Uiteraard ontvang je bij de boeken ook leessuggesties. Er is in beperkte mate ingekocht dus wie het eerst komt wie het......................


Cyberboy, geschreven door Tanja de Jonge, is dit jaar genomineerd voor de Jonge Jury. Robotica speelt in dit boek een belangrijke rol. Wanneer is iemand nog een mens en wanneer een machine?

Een klein tipje van de sluier:  Voor Kevins ogen is zijn beste vriend Bjorn onder een vrachtwagen gekomen. Kevin zag hem voor het laatst in het ziekenhuis, hersendood. Maar twee jaar later komt Bjorn ineens Kevins klas binnen als nieuwe leerling.  Zijn vriend is wel erg veranderd, het lijkt wel alsof hij geen eigen emoties heeft en de gezichtsuitdrukkingen van andere imiteert.

Kevin is de ik-verteller in dit meeslepende verhaal over de consequenties van een vergevorderde geneeskunde waarbij mens en machine gecombineerd worden.

De spanning wordt door Tanja de Jonge in Cyberboy meesterlijk opgebouwd richting een verrassende ontknoping.  Niet alleen blijft lang onduidelijk wat er precies met Bjorn is gebeurd, het verhaal zit bovendien vol mensen met verborgen agenda’s. Voor Kevin wordt de vraag hoe langer hoe meer of Bjorn als mens behandeld moet worden en zo ja, hoe hij een vriend van hem kan zijn. Dat maakt Cyberboy ook psychologisch interessant.

Ben je nieuwsgierig en kom je graag voor een aantal pakketten in aanmerking. Bestel snel! 

© Cultuurwinkel Breda