Cultuurwinkel Breda logo
nieuws
23 06 2016
Kunstbende finale: Breda got talent!
Op zaterdag 18 juni jongstleden vond de landelijke finale van Kunstbende plaats in Tivoli Utrecht. Na het winnen van de provinciale voorrondes streden een viertal Bredase talenten voor een plek op het landelijke podium. Twee van deze vier namen een prijs mee naar huis.

Selma Oueddan, leerling van het Stedelijk Gymnasium werd met haar indringende gedicht Doodgewoon derde in de categorie Taal. Een fantastische prestatie! Zeker als je weet dat ze pas een paar maanden geleden haar eerste gedicht schreef. Afgelopen weekend mocht Selma optreden op festival Mundial in Tilburg en we gaan vast nog veel meer van haar horen.

Cecile Hübner, weliswaar woonachtig in Oosterhout, maar leerling van het Orion Lyceum vertegenwoordigde Brabant in de categorie expo en won de eerste prijs!  “Hij vroeg of ik achterop wilde en ik zei ‘ja’, maar een bagagedrager had hij niet.” is poëtische de titel van het kunstwerk dat ze maakte. Het laat vier foto’s zien van Cecile terwijl ze slaapt.  De titel verwijst naar een droom die Cecile heeft gehad. Het werk van Cecile is binnenkort te bewonderen in het Stedelijk Museum Amsterdam maar is nu ook al te zien in de expo Spectrum van Spanning in het Breda’s Museum.

Heb jij ook zo’n talent op school? Stimuleer ze dan om volgend jaar ook mee te doen. Kunstbende Noord-Brabant en Kunstbalie hebben samen een stimuleringsregeling (Kunstbende Atelier) opgezet waarmee scholen professionals kunnen inhuren om de leerling(en) voor te bereiden op een optreden of te begeleiden bij het maken van een kunstwerk. Dankzij de inzet van docent Willy Duffhues die het Kunstbende Atelier geld aanvroeg werd Selma gecoacht door Taalwinkel Breda.

Foto: Blog Orion Lyceum  

© Cultuurwinkel Breda