Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
21 03 2018
Goud van Brabant - Verhalen van opa en oma
Als je meer weet over ons collectieve én je eigen verleden, kijk je anders naar de wereld om je heen, het hier en nu krijgt meer duiding en je kunt met meer vertrouwen naar de toekomst kijken.
‘Verrek, zit dat zo!’

Daarom wil het Team Goud van Brabant mensen met elkaar in gesprek brengen over het heden, het verleden en de toekomst. We willen een dialoog stimuleren door jonge mensen uit te dagen, verhalen over vroeger te verbeelden. Grote verhalen over onze bestuurlijke geschiedenis, ons religieus erfgoed, de innovaties en de oorlogen in Brabant maar zeker ook de kleine, persoonlijke verhalen van de Brabanders.


Vertel het verhaal van je opa en oma

 

Elke opa of oma zit boordevol verhalen. Ontroerende, spannende, verdrietige en grappige verhalen. Wat zou het zonde zijn als deze verhalen niet gehoord en bewaard blijven. Wij dagen Brabantse basisschoolleerlingen uit om in gesprek te gaan met hun opa of oma, dit te filmen en deze video (van max 2 minuten) naar ons op te sturen. Laat opa of oma bijvoorbeeld vertellen over een voorwerp van vroeger, of een herinnering op een bijzondere plek. Maak met de hele klas 1 filmpje of laat alle leerlingen een eigen filmpje maken. Alles kan en mag!

De video’s worden online getoond. En de beste komen zelfs in één van de 10 uitzendingen van het gloednieuwe TV programma van Omroep Brabant: Goud van Brabant! Dit programma is in het najaar te zien.

Praktische info 

 

De campagne gaat half april van start met een website waar meer informatie staat en de mogelijkheid voor het uploaden van de gemaakte filmpjes.  Rond deze periode laten we zeker nog een keer van ons horen.
Wil je toch al meer informatie? Of zie je mogelijkheden om het op te nemen in het lesmateriaal?

Neem contact op met Elske Verbraak van Goud van Brabant voor vragen of een persoonlijk gesprek over dit project via: opaenoma@goudvanbrabant.nl 

© Cultuurwinkel Breda