Cultuurwinkel Breda logo
nieuws
05 07 2016
Schrijf je snel in voor museumschatjes!
Zoals jullie hebben gemerkt was de inschrijving voor Museumschatjes dit jaar snel vol. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, maar het is wel jammer dat er scholen buiten de boot vallen. Erfgoed Brabant heeft de provincie daarop geattendeerd en zij is het met ons eens. Omdat de provincie museumbezoek graag wil stimuleren heeft de gedeputeerde, Henri Swinkels, geld vrijgemaakt om nog eens 10.000 extra leerlingen toe te laten in het project!
Daarom start de inschrijving voor scholen via onze website (www.erfgoedbrabant.nl/museumschatjes) op woensdagochtend 6 juli. Scholen die zich al hebben aangemeld hoeven dat uiteraard niet nog een keer te doen.
 
We hopen dat zich nog eens 10.000 leerlingen aanmelden zodat het totaal aantal aanmeldingen op 40.000 komt!

Museumschatjes 
Noord-Brabant is rijk aan musea met de meest uiteenlopende collecties. Wat al deze musea gemeen hebben, is dat zij een schatkamer zijn van voorwerpen die om de een of andere reden de moeite van het bewaren waard zijn. Maar wat is waarde eigenlijk? Daarover gaat het project Museumschatjes van Erfgoed Brabant.
 
Voor het bezoek aan het museum worden de leerlingen eerst aan het denken gezet over de vraag wat een voorwerp eigenlijk waardevol maakt. Een voorwerp is niet alleen waardevol omdat het letterlijk veel geld waard is, maar ook omdat het bijvoorbeeld heel zeldzaam is, of omdat er een bijzonder verhaal bij hoort.
Na deze inleidende les volgt het museumbezoek. Aan de hand van een gerichte opdracht gaan de leerlingen in groepjes op zoek naar een voorwerp dat een bepaalde waarde vertegenwoordigt. Na afloop van het project Museumschatjes zullen leerlingen op een andere manier naar oude voorwerpen (erfgoed) kijken.
 
De inschrijving voor Museumschatjes 2016 begon op 9 mei. 


 

© Cultuurwinkel Breda