Cultuurwinkel Breda logo
nieuws
17 10 2016
GoTo op Kickstart: jouw tekenrobot om te leren programmeren
Studio Tast en MU hebben samen GoTo gelanceerd:een tekenrobot om de kunst van het programmeren te leren. GoTo laat de creatieve kant van programmeren op een leuke manier tot zijn recht komen. Studio Tast is een ontwerpstudio en MU een museum voor eigentijdse kunst, beide uit Eindhoven. Zit jouw klas te springen om een eigen tekenrobot? Draag dan bij via crowdfundingplatform Kickstarter.

GoTo is een tekenrobot met een app. Met GoTo kun je je eigen kunst maken, tekeningen maken op basis van je favoriete muziek of puzzels ontwerpen; de mogelijkheden zijn eindeloos! GoTo kan overal gebruikt worden en kan op bijna elk oppervlak tekenen. Bevestig een potlood, kwast of je favoriete stift en begin met het maken van je kunstwerk. Gebruik hem op school met vrienden en maak indruk op je leerkracht of gebruik hem thuis om je eigen kunstwerk te creëren.

Mitchell Jacobs, oprichter van Studio Tast: “We raakten geïnspireerd door kunstenaars die door middel van programmeren de grenzen van het maken van digitale kunst oprekken en hun creativiteit nieuwe dimensies geven door middel van programmeren. Als ontwerpers voor het onderwijs dachten we meteen: waarom gebruiken we digitale kunst niet om het leren programmeren creatief en dynamisch te maken? Juist programmeren is een
vaardigheid waarbij creativiteit en het durven uitproberen erg belangrijk zijn. We noemen dit zelfverzekerd programmeren. Daarnaast wordt het leren schrijven van code vaak alleen maar gezien als het leren van een vage taal. Door een fysiek component toe te voegen maken we leren programmeren echt tastbaar. Naast dat alles is tekenen met een interactieve robot ook gewoon ontzettend leuk! Daarom hebben we GoTo ontwikkeld.”

GoTo is nu live als een project op Kickstarter, een crowdfundingplatform. Jacobs: “Door middel van Kickstarter willen we de €50.000 ophalen die we nodig hebben om de productie te kunnen starten. We richten ons op ouders die hun kinderen willen stimuleren om te experimenteren met kunst en programmeren maar ook op leerkrachten en scholen die geïnteresseerd zijn om de combinatie van kunst en programmeren in hun curriculum op te nemen. Daarnaast krijgen we zelfs enthousiaste reacties van volwassenen, variërend van beginnende programmeurs tot experts, die graag zelf kunst willen maken en zouden willen experimenteren met GoTo.” 

© Cultuurwinkel Breda