Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
nieuws
11 09 2017
Archeologie-dagen oktober 2017
In de week voor de Herfstvakantie extra aandacht voor De Romeinen in Noord-Brabant !

Van 13 t/m 15 oktober 2017 zijn weer de Nationale Archeologiedagen. Ook in Brabant zijn er dan allerlei activiteiten om archeologie bij een groter publiek onder de aandacht te brengen.

 

Vorig jaar hadden we een speciale actie rondom de leskist de Romeinen in Noord-Brabant. Omdat het zo’n succes was hebben we besloten de actie dit jaar te herhalen. Dat betekent dat 15 klassen een gratis bezoek van een archeoloog kunnen aanvragen als ze rondom de Archeologiedagen de leskist lenen.

 

Een klas die ergens tussen 9 en 29 oktober gebruik maakt van de leskist kan gratis een archeoloog op bezoek krijgen in de klas! De leskist is op twintig plekken in Brabant te leen, dus voor alle scholen wel ergens in de buurt. Kijk op www.erfgoedbrabant.nl/romeinen voor een overzicht van de uitleenpunten.

 

Het bezoek wordt verzorgd door Archeoles, die gespecialiseerd zijn in archeologielessen op maat voor het onderwijs. Een leerkracht leent de leskist en kan zich vervolgens bij ons opgeven als ze een archeoloog in de klas willen. Wij zorgen ervoor dat de leerkracht in contact komt met Archeoles om een afspraak te maken voor het bezoek. 

© Cultuurwinkel Breda