Cultuurwinkel Breda logo Project aanmelden
13 07 2017
Maker Faire Meet-up (19.00 - 21.30u, Makersbase)
In aanloop naar de Eindhoven Maker Faire, presenteert Makersbase op 13 juli 2017 de Maker Faire Meet- up, een klein maar fijne Bredase editie, om de smaak te pakken te krijgen.
De Maker Faire Meet-up is een samenkomst van creatievelingen, kunstenaars, designers, onderwijzers, docenten, tech-enthousiastelingen, hackers, hobbyisten, knutselaars, uitvinders, ingenieurs, wetenschapsclubs, studenten, software ontwikkelaars, game designers, en commerciële exposanten van alle leeftijden. Laat zien wat je maakt en deel wat je leert. Stel vragen, denk mee en vooral: inspireer elkaar!


Maker Faire is een bijeenkomst van fascinerende, nieuwsgierige mensen die graag delen wat ze leren en doen. Het is een plek voor makers om voorbeelden van hun werk te laten zien en interactie aan te gaan met het publiek. Vele makers zeggen dat ze geen andere plek kennen om te delen wat ze doen. DIY (Do-It-Yourself) is vaak onzichtbaar in onze gemeenschap, deze vindt vaak thuis plaats, in garages, op zolders en keukentafels. Het staat meestal niet in de schijnwerpers van de traditionele kunst of (wetenschappelijke) evenementen. Makersbase en Maker Faire maken deze projecten zichtbaar en laat creatieve ideeën zien die we niet elke dag tegenkomen.

Call for makers:
Ben jij een creatieve maker en wil jij je recente project of proces presenteren? Wees dan welkom tijdens de Maker Faire Meet-up, donderdag 13 juli van 19.00 – 21.30u in Makersbase Breda. Meld je aan bij Karlijn Muller (mailto k.muller@nieuweveste.nl) voor het programma en presenteer je werk tussen creatievelingen van alle soorten en leeftijden. Showcase je zelfgemaakte robot, organiseer een drone-race of vertel het publiek over dé nieuwste vorm van biobrandstof  Vergroot je netwerk, spreek met andere makers en met je nieuwe potentiële klant.

Maker Faire Eindhoven (2 en 3 september 2017)
De Maker Faire is de grootste Show (and Tell) op aarde: een gezinsvriendelijk festival waarbij uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid centraal staan. Een viering van de Maker movement.
Maker Faire Eindhoven presenteert meer dan 100 makers en hun doe-het-zelf vindingrijkheid in creativiteit, technologie, wearables, kunsten, ambachten, muziek en nog veel meer. Beleef innovatie, technologie en raak geïnspireerd!

Maker Faire is voornamelijk gericht op de toekomst, de presentatie van makers die nieuwe vormen verkennen met nieuwe technologieën. Maar het is niet alleen voor de makers op technisch gebied; Maker Faire is voorzien van projecten en experimenten vanuit het gehele spectrum van wetenschap, techniek, kunst, performance en ambacht.

Maker Faire Eindhoven wordt aangeboden door Maker Media. Maker Media publiceert Make:magazine, produceert Maker Faire, en biedt een doe-het-zelf tools, electronica, kits en boeken via de online en pop-up maker Shed winkels.

  

© Cultuurwinkel Breda